Încep lucrările de asfaltare a drumului cuprins între  Centura Ocolitoare Drobeta Turnu-Severin-Cerneți-Valea Copcii-Husnicioara-Peri-Prunișor

Încep lucrările de asfaltare a drumului cuprins între  Centura Ocolitoare Drobeta Turnu-Severin-Cerneți-Valea Copcii-Husnicioara-Peri-Prunișor

Drumul județean care pornește de la intersecția centurii ocolitoare a municipiului Drobeta Turnu Severin și traversează localitățile Cerneți-Valea Copcii-Dedovița-Marmanu-Husnicioara-Peri-Orunișor va fi asflatat, după ce a fost semnat contractul privind atribuirea lucrărilor de execuție.

Lucrarea este finanțată din fonduri europene alocate în cadrul programului de cooperare România-Bulgaria, dar are asigurată o parte consistentă de cofinanțare de la bugetul Consiliului Județean Mehedinți.  Tronsonul de drum va fi asfaltat pe un tronson de aproximativ 28 kilometri, iar termenul de execuție este de 30 de luni.

”Acest drum care pornește din centura ocolitoare a municipiului are o lungime de 27,8 km. Din tronsonul vechi al drumului au rămas 21 kilometri, iar varianta ocolitoare pe care am găsit-o în cursul anului 2016, după ce în zonă a avut loc o alunecare de teren, are o lungime de 6,8 kilometri. Drumul traversează trei comune-Șimian-Husnicioara- Prunișor și este o investiție așteptată de locuitorii comunelor, care sunt tranzitate de acest drum, mai ales ținând cont de faptul că, mereu, erau probleme pe acest sector de drum”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

 

Voica Briceag

1,453 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.