Ionuț Sibinescu, Senator de Mehedinți: cei care conduc PNL astăzi vor doar să ajungă „la butoane”

Comunicat de presă

Referitor: moțiunea de cenzură și desemnarea noului cabinet

Partidul Social Democrat și Partidul Alianța Liberalilor și Democraților au trecut, în aceste zile, unul dintre cele mai importante teste de rezistență la care poate fi supusă o coaliție de guvernare: moțiunea de cenzură.

Atipică, pentru că întru totul ieșit din tiparul bunului simț a fost însuși gestul domnului Sorin Grindeanu de a se agăța cu disperare de poziția politică în care a fost desemnat și susținut de PSD – ALDE, moțiunea a dovedit cu cifre exacte că în Parlament există o majoritate stabilă și că programul nostru de guvernare va fi în continuare implementat.

Desigur că, în aceste zile, mintea unor lideri politici, înfierbântată de temperaturile ridicate și de alți factori generatori de euforie, cum ar fi recentul succes dobândit în alegeri interne, a început să dezvolte închipuiri dintre cele mai fantastice:  nu mai există numărul necesar de voturi în spatele PSD și ALDE pentru ca acestea să propună un nou prim-ministru care să fie acceptat de Președinte, liberalii nu ar refuza să intre la guvernare dar, citez „ nu în orice condiții”, sau „obiectivul nostru este să-i scoatem de la butoane pe nebunii care și-au bătut joc de România în ultimele 6 luni”. Dintre toate aceste afirmații, una singură merită reținută pentru că enunță, fără echivoc, singurul obiectiv pe care sunt capabili să îl urmărească cei care conduc PNL astăzi: să ajungă ei „la butoane”. Nimic pentru România, nimic pentru români, nici urmă de strategii sau răspunderi asumate într-un plan coerent și legitimat de votul oamenilor; butoane, asta este tot ce vor și pot să-și dorească de la țară.

Nu am văzut nici la președintele Călin Popescu Tăriceanu, nici la vreun alt lider al coaliției de guvernare vreun motiv de bucurie că s-a ajuns la această moțiune. Soluțiile propuse politic pentru rezolvarea acestei probleme s-au lovit de încăpățânarea a doi aventurieri care și-au jucat trecutul și viitorul politic pe o carte, și au pierdut. Acești doi oameni însă, au reprezentat ceva în partidul din care au făcut parte și este de înțeles că au reușit să-și atragă votul câtorva membri ai PSD, din motive ce țin probabil de rațiuni personale ale acestora din urmă. Mă îndoiesc însă foarte tare că există măcar și un singur parlamentar al PSD – ALDE care să susțină cu votul său un guvern al ahtiaților după butoane. Și mai cred, cu convingere, că nici Klaus Iohannis nu ar risca o criză politică de termen lung și cu consecințe majore, atât pentru România cât și pentru propriul său viitor politic, încercând să impună un guvern de strânsură în detrimentul votului exprimat pentru PSD, ALDE și programul nostru de guvernare de către majoritatea românilor care s-au prezentat la vot în decembrie 2016.

Lider Grup ALDE în Senatul României

Senator de Mehedinți,

Ionuț SIBINESCU

 

 

 

 

 

 

2,378 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.