Lansăm campania ”Mehedinți – Lumea ta. Descoperă, explorează și dezvoltă!” Vă provocăm să vă implicați!

Mehedinţi…Pentru unii doar un colţ de Românie îngrămădit pe buza Dunării. Pentru alţii, o poveste. O poveste despre câmpii scăldate în culoare, munţi covârşiţi de gânduri şi ani, codrii cu doruri atârnate printre ramuri şi oameni cu poveşti scrijelite în suflet. Un cânt al Dunării ce îi spală de sute de ani lacrimile şi îi ascultă jelaniile. Le îngroapă în valurile ei ce cândva au îmbrăţişat exotica Ada Kaleh şi au spintecat munţi, şi le poartă mai departe pe alte meleaguri, şoptindu-le altor popoare. Duce cu ea parfum de smochine şi dulceaţa mustului, chipul bătrânului rege ce îi veghează drumul şi rugăciunile măicuţelor din Mraconia. Zâmbeşte turiştilor din pensiunile ce o mărginesc şi leagană bărcile în drumul lor spre Cazane.

Nicăieri parcă, trecutul nu s-a împletit mai frumos cu prezentul ca aici. Piciorul podului lui Apolodor şi Porţile de Fier I sunt ambele scăldate de aceleaşi ape, vegheate de aceeaşi oameni. Biserici cu pereţii înnegriţi de fumul lumânărilor se ascund în sate uitate de lume, făcând loc în oraşe pentru catedrale cu tavane înalte şi picturi elaborate. Doamne elegante se strecoară în pieţe printre ţărănci cu mâini crăpate de muncă şi părul ascuns sub basmale înflorate. Bolizi moderni împart drumurile cu căruţe leneşe trase de cai. Un loc ce pare a se agăţa cu disperare de trecut, de tradiţii, de începuturi. .. Şi aşa vrem să vi-l prezentăm – trecut, prezent şi visuri despre viitor.

Mehedinți – Lumea ta. Descoperă, explorează și dezvoltă!

Lansăm campania ”Descoperă Mehedințiul!” din dorința de a atrage atenția asupra principalelor obiective turistice și produse locale ce trebuie să intre atât în atenția autorităților cât și a locuitorilor județului Mehedinți.

Turismul are capacitatea de a aduce plus valoare economiei locale, iar Mehedințiul are potențial turistic nevalorificat la momentul actual.  Împreună putem să atragem atenția asupra modului în care s-ar putea dezvolta județul dacă s-ar investi în amenajarea și protejarea acestor obiective turistice.

campanie (2)

Vă invităm să descoperim Mehedinţiul prin repere culturale, turistice şi economice.  Vă provocăm să mediatizăm împreună cele şapte minuni ale Mehedinţiului:

  1. Clisura Dunării
  2. Podul lui Dumenzeu
  3. Peștera Topolniţa
  4. Ceramica de Şişeşti
  5. Smochinii de la Sviniţa
  6. Insula Şimian
  7. Vinurile de poveste ale Mehedinţiului

Vă provocăm să adăugaţi plus valoare campaniei prin propunerea de noi obiective. Vă ascultăm poveştile despre Mehedinţiul descoperit de pe două roţi fie ele motorizate sau nemotorizate, aşa că nu ezitaţi şi trimiteţi-ne poveştile voastre despre Mehedinţiul descoperit din şaua bicicletei sau a motocicletei. Haideţi să facem cumva ca România să fie prinsă în circuitul european de cicloturism Eurovelo 6! Căutaţi în lada de zestre a bunicii şi ştergeţi praful de pe costumul popular şi vom rescrie împreună povestea portului popular mehedinţean.

Obiectivele proiectului pe care îl propunem:

–           Promovarea atracțiilor turistice din județul Mehedinți

–           Atragerea investiții din sectorul privat și de la stat pentru a dezvolta obiectivele turistice

–           Creșterea numărului de locuri de muncă prin dezvoltarea turismului și susținerea produselor locale

–           Atragerea autorităților și a cetățenilor în vederea promovării continue a potențialului mehedințean

–           Creșterea notorietății județului Mehedinți.

Proiectul se adresează mass-media, locuitorilor din Mehedinți, mehedinţenilor care acum trăiesc în alte ţări ale lumii sau în alte oraşe ale ţării, viitorilor turiști și eventualilor insvestitori.

Ce activităţi propunem ?

– Realizarea unei pagini de prezentare a proiectului, a obiectivelor turistice și ideilor ce pot fi puse în practică pentru a valorifica aceste obiective

– Expoziții cu fotografii care reflectă viaţa cetăţii cu bune şi rele

– Conferințe de presă

– Afişaj stradal: panori cu obiectivele propuse să fie redescoperite

Vă propunem şi un slogan al campaniei: Mehedinți – Lumea ta. Descoperă, explorează și dezvoltă!

Lansăm astfel o provocare către toți cei care vor să se alăture proiectului din dorința de a participa la promovarea turistică a celor şapte minuni ale Mehedinţiului.

8,210 total views, 2 views today


2 Comentarii