Medicii de pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă din cadrul spitalului județean Mehedinți, apel disperat. Cer testarea pacienților pentru coronavirus

Medicii de pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă din cadrul spitalului județean Mehedinți, apel disperat. Cer testarea pacienților pentru coronavirus

Toți pacienții care ajung în spital ar trebui să fie testaţi pentru depistarea coronavirsului, acest lucru în contextul în care,  riscul de îmbolnăvire, atât a personalului medical, cât şi celorlalţi bolnavi este foarte mare. În sensul acesta medicii au transmis o adresă către Direcția de Sănătate Publică Mehedinți, instituția responsabilă de prelevarea acestor probe și efectuarea testelor, prin care cer testarea tuturor pacienților cu simptomatologie și nu numai:

Demersul medicilor pe secția A.T.I. este susținut și de colegiul medicilor din Mehedinți, Radu Iman, președintele colegiului, a declarat, că în spital pot ajunge persoane infectate cu coronavirus, dar care, dacă nu au declarat că vin din străinătate sau că au intrat în contact cu alte persoane ce ar putea avea COVID-19, nu sunt testate. În aceste cazuri, potrivit medicului Radu Iman, toate cadrele medicale se pot îmbolnăvi:

„Pericolul este major, şi nu numai la noi în Severin, în toată România. Noi suntem, practic, fără apărare. Noi nu avem posibilitatea de diagnostic, testarea care trebuia făcută înainte de orice lipseşte sau se face în foarte puţine cazuri, din câte am înţeles, pentru că nu au fost pregătiţi cu teste suficiente. Dacă nu pui întâi diagnosticul, n-ai cum să tratezi un bolnav. Noi nu putem să diferenţiem, dacă n-avem teste, un caz contaminat, de un caz necontaminat. Suntem expuşi şi noi şi întreg personalul şi toţi bolnavii din spital atâta vreme cât vine un bolnav pe care noi nu-l putem testa şi care poate să îmbolnăvească toţi”, a precizat Radu Iman.

 

 

6,458 total views, 2 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.