Proiect P.R.U. pentru majorarea alocaţiei copiilor, susţinut din Mehedinţi

Trei parlamentari PRU vor creşterea alocatiei copiilor la 450 lei de la 1 ianuarie 2017. Banii ar proveni dintr-o taxă de responsabilizare achitată de companiile străine. În expunerea de motive a proiectului se precizează ca resursele financiare pot proveni din încasarea unei taxe de responsabilizare din cifra de afaceri a tuturor companiilor cu capital străin, de la toate marketurile şi hipermarketurile cu capital străin precum şi la toate companiile care au preluat exploatarea şi distribuirea resurselor naturale ale României gen E.ON, OMV sau CEZ.

Ca să nu mai dea motive Guvernului să respingă legea, s-au găsit sursele de finanțare pentru ca toți copii să poată beneficia de acești bani. Banii vor veni la buget prin impunerea unei taxe speciale băncilor și mărilor lanțuri de magazine cu capital străin care își desfășoară activitatea în România. Iniţiativa este susţinută din Mehedinţi de liderii Partidului România Unită care pun accent pe încurajarea performanţelor elevilor români:

dsc_0542

“Dacă vorbim de olimpiadele internaţionale de matematică, de fizică, dar şi despre managerul român, pe care îl găsim în Anglia, America, Germania sau Franţa, de ce nu am putea să le dăm motive să creadă că pot face acest lucru şi în România prin susţinerea sistemului de educaţie şi încurajarea copiilor să meargă la şcoală. Asta s-a întâmplat în ultimii 27 de ani-distrugerea României. Trebuie să facem ceva. Nu trebuie să mai stăm de o parte. Trebuie să ne implicăm şi să putem pe primul loc naţiunea  ”, a declarat Cornel Stroescu, preşedintele Partidului România Unită Mehedinţi.

Există, însă, şi o condiţie pentru ca elevii să poată beneficia de alocaţia de 450 lei. Vor beneficia de aceasta, doar elevii care nu au deloc absenţe la şcoală. Potrivit iniţiativei, banii nu vor fi virați într-un cont al părinților sau tutorelui, ci sub formă de tichete cu destinație precisă: o anumită sumă pentru alimente, o alta pentru haine și alta pentru rechizite.

– 30% pentru achizitia de imbracaminte si incaltaminte

– 30% pentru achizitia de alimente;

– 25% pentru achizitia de bunuri care contribuie la educatie (carti, reviste, rechizite etc)

– 15% pentru tabere sau excursii.

Iniţiativa legislativă a fost depusă la Senat pe 1 noiembrie şi se află în consultare publică. Camera Deputatilor este decizională.

Voica Briceag

6,268 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.