Se caută operatori pe calculator pentru alegeri

Autoritatea Electorala Permanenta demarează campania de recrutare a operatorilor de calculator pentru secţiile de votare. La alegerile de anul viitor, cărţile de identitate vor fi scanate în vederea eliminării votului multiplu şi turismului electoral. Persoanele interesate să devină operatori de calculator se pot adresa biroului judeţean al Autorităţii, din cadrul Instituţiei Prefectului.

votare

Persoanele care doresc să participe la selecţie trebuie să aibă cetăţenie română şi domiciliul în România, să cunoască limba română, scris şi vorbit, să aibă minimum 18 ani împliniţi, să aibă capacitate deplină de exerciţiu, să fi absolvit învăţământul general obligatoriu şi să aibă cunoştinţe de bază în tehnologia informaţiei.

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale vrea să achiziţioneze pentru această operaţiune în jur de 23.000 de tablete pentru secţiile de votare. STS are de gând să doteze fiecare secţie cu câte o astfel de tabletă. Un operator care va lucra pe tabletă va scana, cu ajutorul camerei foto şi a unei aplicaţii speciale, cartea de identitate a fiecărui votant care trece pragul secţiei. Aşa se va verifica în timp real dacă alegătorul este major, are drepturi electorale, s-a prezentat la secţia arondată domiciliului său şi dacă, în acea zi, a mai votat în altă parte.

4,088 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.