Turist în ”Țara Mehedințiului”! A fost lansată revista de promovare turistică a județului

Să fii turist în Țara Mehedințiului înseamnă să experimentezi și să simți practic întreaga Românie. Singurul județ pe al cărui teritoriu se regăsesc toate formele de relief a devenit în ultimii destinația preferată a turiștilor români, dar și străini. Unicitatea locurilor, dar mai ales a obiceiurilor și a tradițiilor din acest colț de Românie se vor regăsi de acum și între coperțile  revistei de promovare turistică Țara Mehedințiului, al cărui număr a fost lansat în cadrul unui eveniment care a avut loc miercuri după-amiază.

Poziționat între Dunăre și Carpați, cu munte în nord, câmpie în sud și străjuit de falnica statuie a chipului lui Decebal sculptat în stâncă, județul Mehedinți este unul dintre cele mai frumoase din țară. Aici se regăsesc, forme de relief și obiective turistice unice în țară și chiar în Europa. În Mehedinți, poți păși pe podul lui Dumnezeu, care te poartă în ținutul magic al Plaiului Cloșanilor, dar poți ajunge și în zeci de alte destinații, care cu o mai bună promovare pot atrage un număr important de turiști. De acum, perlele turistice ale Mehedințiului se regăsesc și între coperțile revistei de promovare turistică, Țara Mehedințiului, lansată de doi jurnaliști:

 

”Astăzi a văzut lumina tiparului, primul număr al revistei “Țara Mehedințului”, o publicație realizată de jurnaliștii Daniel Velescu și Justinel Stăvaru, la a cărei lansare am participat alături de vicepreședintele Consiliului Județean, Ionică Negru. Mă bucur să constat că jurnaliștii sunt preocupați de promovarea județului Mehedinți și văd această inițiativă ca pe o completare a muncii noastre, de la Consiliul Județean, pentru dezvoltarea Mehedințiului din punct de vedere turistic. Îi felicit și le doresc mult succes în realizarea acestei publicații într-o perioadă în care ziarele s-au mutat în mediul on-line” a spus Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți.

Foto credit: Marius Schimdt

Cel mai promovat produs turistic al județului este Clisura Dunării, sunt însă zeci de alte zone care pot fi puse în valoare și care pot atrage un turism de nișă- acela al turismului ecumenic, speologic, al tradițiilor și obiceiurilor.

 

Voica Briceag

2,483 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.