800.000 de la Ministerul Culturii pentru reabilitarea și restaurarea Culei lui Tudor Vladimirescu, a Castelului Pleșa și a conacului lui Anton Bibescu

Trei obiective de interes istoric din județul Mehedinți vor primi finanțare de la Ministerul Culturii prin intermediul Programului Național de Restaurare derulat prin Ministerul Culturii și Identității Naționale prin Institutul Național al Patrimoniului.

Este vorba despre trei obiective aflate la ora actuală în ruină. Reabilitată pe aceste fonduri va fi Cula lui Tudor Vladimirescu de la Cerneți. Ministerul a alocat 200.000 lei pentru reînscrierea acestui obiectiv în circuitul turistic național. Obiectivul este în administrarea primăriei Șimian, iar pentru reabilitarea lui s-au făcut nenumărate demersuri de către primarul comunei Șimian, Constantin Trușcă. O cerere de finanțare europeană, a fost la un pas să fie acceptată. Proiectul depus de Primăria comunei Şimian în vederea reabilitării Culei lui Tudor Vladimirescu de la Cerneţi a primit 23,5 puncte dintr-un total de 25 de puncte, dar din motive care nu au ținut de primăria Șimian acest proiect nu a fost implementat.

Un alt obiectiv care a primit finanțare pe programul derulat de ministerul culturii și identității naționale este Castelul neoclasic Pleșa, obiectiv preluat în patrimoniul de către Muzeul Regiunii Porților de Fier. Finanțarea alocată acestui obiectiv este de 300.000. Cel de al treilea obiectiv inclus pe lista finanțării este conacul lui Anton Bibescu din comuna Corcova, obiectiv pentru care a fost alocată suma de 300.000 lei.

Voica Briceag

1,745 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.