Amenzi de aproape un miliard lei vechi, aplicate de polițiștii mehedințeni în perioada 5-7 ianuarie

Amenzi record aplicate de polițiștii mehedințeni pe parcursul a două zile în perioada 5-7 ianuarie. În aceste zile au fost aplicate 371 de amenzi a căror valoare depășește 89.000 de lei, au fost reţinute în vederea suspendării 36 de permise de conducere și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare. Poliţiştii au constatat 11 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere şi au cercetat 4 accidente, principalele cauze generatoare fiind nepăstrarea distanței regulamentare în mers, neacordarea de prioritate sau neatenţia în conducere.

Astfel, 61 de sancţiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 66 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, 4 pietoni pentru traversări neregulamentare, 16 conducători auto au fost sancţionaţi pentru lipsa documentelor, iar 6 pentru defecţiuni tehnice ale autovehiculelor.

Spre exemplu, la data de 07.01.2018, ora 00:20,  a fost depistat un bărbat în vârstă de 46 ani, din municipiul Drobeta Turnu Severin, în timp ce conducea un autoturism pe strada Orly din municipiu fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o concentraţie de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i-au fost prelevate monstre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.

Pe 06.01.2018, ora 17:40, polițiștii Biroului Ordine Publică, împreună cu polițiștii Biroului Rutier  din cadrul Poliţiei municipiului Drobeta Turnu Severin,  au depistat şi oprit în trafic un bărbat în vârstă de 49 de ani, din aceeași localitate,  în timp ce conducea un autoturism, pe strada Independenței, fără a poseda  permis de conducere.

Pe numele persoanei în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără a poseda  permis de conducere.

La data de 06.01.2018, ora 17:45, polițiștii  Secția 6 Poliție Rurală Cujmir, au oprit pentru control, pe DC 102, în localitatea Cozia, un autoturism, condus de un bărbat în vârstă de 37 de ani, din comuna Pristol.

Procedând la testarea persoanei în cauză cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație alcoolică de 0.85 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data 06.01.2018, ora 21:44, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Cujmir, au depistat un bărbat în vârstă de 29 de ani, din comuna Jiana, în timp ce conducea pe DN 56 C, în localitatea Gîrla Mare, un autoturism aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

Fiind testat cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru  care a fost condus la Spitalul Județean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin pentru prelevare de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată în urma verificărilor în bazele de date ale Poliției Române s-a constatat că persoana în cauză are suspendat dreptul de a mai conduce autovehicule pe drumurile publice din data de 28.11.2017. În cauză a fost întocmit dosar penal.

3,550 total views, 2 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.