Asociația Pro-Mehedinți a dat startul campaniilor de curățenie

Asociația Pro-Mehedinți, în calitate de Partener, împreună cu Fundația „Phoenix secolul 21„ din Vidin și Asociația „Parteneriate regionale pentru dezvoltare durabilă-Vidin„ din Bulgaria, implementează proiectul „Prune pentru gunoi”, Cod proiect 15.2.1.054. Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională în cadrul Programului Interreg V-A România – Bulgaria. Perioada de implementare a proiectului „Prune pentru gunoi” este de 18 luni, respectiv februarie 2016 – iulie 2017. Valoarea totală a proiectului este de 258.191,52 Euro, din care, valoarea contribuției UE este de 219.462,79. Obiectivul general este acela de a informa populația din zona țintă a proiectului despre viața sălbatică în zonele protejate și implicarea oamenilor în acțiuni concrete pentru protecția mediului în localități și în ariile protejate Natura 2000.

Proiectul prevede derularea unor activități de conștientizare și informare a populației privind protejarea mediului înconjurător și a ariilor protejate extistente de – a lungul Dunării, atât în România cât și în Bulgaria; realizarea unor studii privind statutul zonelor protejate, a zonelor umede și a siturilor Natura 2000 pe ambele maluri ale Dunării; a unei strategii comune Româno-Bulgare pentru gestionarea ariilor protejate din zona transfrontalieră vizată de proiect. Tot în cadrul proiectului vor fi organizate atât în România cât și în Bulgaria campanii de curățenie sub sloganul ”Prune pentru gunoi”: în Vidin, Lom, Oryahovo și Kozloduy în Bulgaria și în Drobeta-Turnu Severin, Orșova, Gârla Mare și Vrata în România.

Prima campanie de curățenie din România a avut loc în localitatea Gârla Mare din județul Mehedinți, în perioada 20-21 aprilie 2017 iar cea de-a doua în localitatea Vrata, în perioada 24-25 aprilie 2017. Sute de voluntari ni s-au alăturat în cadrul campaniilor și au primit, în schimbul gunoiului adunat, materiale promoționale cu simbolul ”Prune pentru gunoi”. Cei interesați să participe la următoarele două evenimente ce vor avea loc în Orșova și Drobeta Turnu Severin sunt rugați să ia legătura cu noi.

Persoană de contact,
Alina Olimpia Tianu
Tel./Fax: 0252311126, e-mail promehedinti@gmail.com

2,077 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.