Asociația Pro-Mehedinți implementează proiectul „7 Minuni din Mehedinți și Borski”

Asociația Pro-Mehedinți, în parteneriat cu Fundația Bios din Donji Milanovac, Serbia și Organizația de Turism a Municipalității Negotin, Serbia, implementează proiectul “7 Minuni din Mehedinți și Borski”, proiect finanțat în cadrul Programului Interreg – IPA de cooperare transfrontalieră Romania – Serbia. Proiectul a fost lansat în luna iulie 2017 și se derulează pe o perioadă de 18 luni.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 453.982,04 Euro, din care valoarea contribuției UE este de 385.884,72 Euro.

Prin proiect este vizată dezvoltarea economiei bazată pe turism prin crearea de capacități și abilități pentru servicii de turism de înaltă calitate, de parteneriate inovatoare transfrontaliere și de noi instrumente de informare turistică.

Principalele activități propuse, pentru atingerea obiectivului asumat sunt: dezvoltarea bazei de date a proiectului, înființarea Asociației de Speologie româno-sârbă, înființarea unei Structuri asociative transfrontaliere formată din Asociații locale de vânători și pescari, înființarea Clubului Nautic Româno-Sârb, înființarea Asociației româno-sârbă de Off-road & Enduro, înființatea Asociației româno-sârbă a drumeților. Totodată, în cadrul proiectului se vor realiza o serie de activități promoționale cu scopul de a spori vizibilitatea zonei ca destinație turistică, cum ar fi: realizarea unui ghid gastronomic al zonei vizate de proiect, intitulat “Gastronomia a două Imperii”, realizarea a 4 filme tematice despre minunile regiunii transfrontaliere Mehedinți-Borski, realizarea unui ghid pentru turismul de vânătoare și vacanța activă, amplasarea a 20 de panouri sau etichete informative cu coduri QR lângă obiectivele turistice.

Prin aceste acțiuni și bazându-se pe resursele deja existente, proiectul își propune creșterea gradului de atractivitate a zonei, contribuind astfel la dezvoltarea economiei bazate pe turism.

Data:  24.10.2017

Persoană de contact,

Rădescu Carmen, Manager de proiect

0252.311.126

3,787 total views, 4 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.