Asociația Pro-Mehedinți organizează seminarii în cadrul proiectului ”Prune pentru gunoi”

Asociația Pro-Mehedinți, în calitate de Partener, împreună cu Fundația „Phoenix secolul 21„ din Vidin  și Asociația  „Parteneriate regionale pentru dezvoltare durabilă-Vidin„  Bulgaria, implementează proiectul „Prune pentru gunoi”, Cod proiect 15.2.1.054. Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională în cadrul  Programului Interreg V-A România – Bulgaria.

           Perioada de implementare a proiectului „Prune pentru gunoi” este de 18 luni, respectiv  februarie 2016 – iulie  2017. Valoarea totală a proiectului este de 258.191 Euro, din care, valoarea contribuției UE este de 219.462.

          Obiectivul general este acela de a informa populația din zona țintă a proiectului despre viața sălbatică în zonele protejate și implicarea oamenilor în acțiuni concrete pentru protecția mediului în localități și în ariile protejate Natura 2000.

         Proiectul prevede derularea unor activități de conștientizare și informare a populației privind protejarea mediului înconjurător și a ariilor protejate extistente de – a lungul Dunării, atât în România cât și în Bulgaria; realizarea unor studii privind statutul zonelor protejate, a zonelor umede și a siturilor Natura 2000 pe ambele maluri ale Dunării; a unei strategii comune Româno-Bulgare  pentru gestionarea ariilor  protejate din zona transfrontalieră vizată de proiect. Tot în cadrul proiectului vor fi organizate atât în România cât și în Bulgaria seminarii pe teme ecologice, cu scopul de a uni forțele instituționale și părțile interesate de problemele de protecție a mediului înconjurător.

         Seminariile vor fi organizate în localitățile: Svinița, Dubova, Eșelnița și Drobeta Turnu Severin, în perioada 11 august 2016-30 august 2016.

Persoană de contact,

Octaviana Mariana Drăghia, Manager pentru România,

Tel./Fax:0252311126, e-mail promehedinti@gmail.com

DSC_0874

2,864 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.