Craciunul de ieri, Craciunul de azi, concert de colinde organizat de Episcopia Severinului si Strehaei

De câțiva ani, în preajma sfintelor sărbători de iarnă, Episcopia Severinului și Strehaiei, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Mehedinți organizează festivalul de datini și tradiții românești „Crăciunul de ieri, Crăciunul de azi”, adresat elevilor de gimnaziu și liceu. Manifestarea cultural-educațională se desfășoară la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin și este înregistrată în calendarul activităților educative regionale și interjudețene al Ministerului Educației Naționale.

craciunul de ieri, craciunul de azi

Anul acesta, evenimentul se derulează între 9 și 11 decembrie și reuneşte aproximativ 600 de elevi de la grădinițele, şcolile generale şi liceele din întregul județ, care vor prezenta programe specifice sărbătorii Nașterii Domnului.

Tinerii colindători vor interpreta și cântări de stea izvorâte din înţelepciunea şi evlavia poporului binecredincios din toate părţile judeţului, cu melodii care constituie un veritabil patrimoniu imaterial.

Îmbrăcaţi în straie populare naţionale, copii de toate vârstele, vor interpreta colinde şi vor prezenta scenete având ca subiect tradiţia populară românească şi sărbătoarea Naşterii Domnului. Ei vor fi sustinuţi de părinţi şi profesori, dar şi de PS Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, care va fi prezent în fiecare după amiază alături de ei. La final, copiii vor primi daruri din partea Preasfinţintul Părinte Nicodim.

3,303 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.