CUNOAȘTE-ȚI CANDIDATUL! Ionuț Sibinescu, ALDE – candidat pentru Senat

descoperamehedinti.ro lanseaza o nouă rubrică, dedicată alegerilor parlamentare din 11 decembrie 2016. Cum la scrutinul din acest an nu vor mai fi candidaturi uninominale, ci se merge pe listă de partid, ne-am propus să vă prezentăm nominal principalii competitori. Rubrica denumită ”Cunoaște-ți candidatul!” merge pe principiul: noi întrebăm, ei răspund și voi decideți cine merită și cine nu merită un vot pe 11 decembrie. Ordinea aparițiilor este aleatorie.

untitled-3tt

Candidatul de azi:  Ionuț Sibinescu – Candidat pentru Senat – ALDE

Ionuţ Sibinescu, fost consilier judeţean şi singurul candidat independent la alegerile din vară pentru funcţia de consilier judeţean, candidează acum pentru un post de Senator pe lista ALDE Mehedinți. În vară, voturile obţinute i-au fost insuficiente pentru a ajunge consilier judeţean, iar acum, s-a alăturat unui nou proiect politic: coordonează organizaţia ALDE Drobeta Turnu Severin din funcţia de preşedinte. Conducerea ALDE  a fost şi cea care l-a propus candidat pe primul loc la Senat, la alegerile din luna decembrie. Sibinescu a absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice iar primul loc de muncă l-a avut la un cotidian local din Lugoj, unde, în fiecare seară aranja paginile ziarului, fiind tehnoredactor.  După experienţa din presa acrisă a urmat o periodă în care a lucrat ca şi barman, agent vânzări, după care şi-a deschis propria lui afacere în domeniul IT şi producţie publicitară. A fost comisar şef la Protecţia Consumatorului din Mehedinţi, numit în această funcţie în decembrie 2009.

Descoperă Mehedinți: Motivația candidaturii

Ionuț Sibinescu: Consider că, pentru a putea schimba societatea în care trăim, trebuie să ne implicăm. Nu putem să schimbam lucrurile în Mehedinți, în România, dacă stăm acasă. Mă prezint azi în fața dumneavoastră în calitate de candidat ALDE. Am ales să candidez din partea ALDE pentru că aici am găsit o echipă puternică, o echipă care luptă pentru județul nostru și care vrea, la fel ca și mine, ca Mehedințiul să ofere oportunități pentru tineri. Voi lupta în continuare pentru mehedințeni și  îmi doresc să muncesc în continuare pentru județ. În calitate de senator voi avea la îndemână mai multe pârghii pentru ca problemele mehedințenilor să fie aduse în fața instituțiilor naționale. Alături de colegii mei din ALDE Mehedinți, de domnul Palașcă și împreună cu domnul Tăriceanu putem contribui la schimbarea Mehedințiului, la progresul județului nostru. Pentru a putea dezvolta Mehedințiul avem o singura variantă: să investim în viitorul nostru, să lucrăm împreună pentru binele mehedințenilor! Numai împreună cu ALDE pot să îmi duc mai departe proiectele pe care le-am propus mehedințenilor. Acesta a fost și unul din motivele pentru care am ales ALDE, pentru că am această libertate și susținere pentru a duce mai departe proiectele pentru care am primit încrederea cetățenilor. Voi lupta mai departe pentru ca Mehedințiul să ofere oportunități locuitorilor săi. 

Descoperă Mehedinți: Proiectele pentru Mehedinți, pe scurt

 Ionuț Sibinescu: Unul din proiectele pe care le-am susținut este cel referitor la turism. Putem utiliza potențialul turistic pe care îl are județul nostru, istoria județului nostru, pentru a atrage turiști. Astfel, putem avea mai multe locuri de muncă pentru mehedințeni dar, în același timp, turismul poate avea o contribuție mai importantă la bugetul județului. Mă voi lupta pentru ca mehedințenii să beneficieze de creșterea economică pe care o are România. Voi depune toate eforturile alături de colegii mei pentru a crește salariul minim la 2000 de lei, salariul mediu la 3000 de lei, iar pensia medie la 1500 lei, așa cum domnul Tăriceanu a reușit în mandatul său de prim-ministru. Alături de colegii din ALDE vrem ca iarna să nu mai reprezinte o povară și să provoace temeri că nu va exista căldura. De aceea, vrem să finalizăm proiectul rețelei de gaz pe care l-a început guvernul Tăriceanu și să extindem rețeaua de gaz pentru cele peste 30.000 de locuințe din Drobeta. Vrem să oferim șanse tuturor mehedințenilor de a avea un trai mai bun, tocmai de aceea vom lupta să realizam reconversia forței de muncă pentru cei aproximativ 3000 de oameni disponibilizați de la RAAN și cei 500 de la exploatarea minieră Mehedinți.

Descoperă Mehedinți: De ce trebuie ca oamenii să vă ofere votul? De ce să nu voteze alt partid?

Ionuț Sibinescu: Oamenii treuie să voteze ALDE pentru că atunci când am fost la guvernare am dovedit că aducem beneficii directe pentru mehedințeni. De exemplu, în guvernarea Tăriceanu am dovedit că aducem creștere economică, creăm locuri de muncă și creștem salariile. Tot guvernul Tăriceanu a dublat salariile și pensiile românilor, au fost create 585.000 de noi locuri de muncă. De asemenea, am introdus cota unică de 16% care a scăzut impozitul pe venituri, iar puterea de cumpărare a românilor a crescut cu peste 60%. Tot guvernarea Tăriceanu a început procesul de alimentare cu gaz al Drobetei și a modernizat și reabilitat drumurile naționale, județene sș locale. Oamenii trebuie să voteze ALDE deoarce ALDE s-a luptat pentru reducerea TVA la alimente la 9% și reducerea TVA la toate produsele la 20%. În plus, doar ALDE îl are pe Tăriceanu, cel mai bun premier pe care l-a avut România. Doar ALDE s-a luptat și luptă pentru cetațeni, fără pași în spate și fără ezitări. De la susținerea drepturilor și libertăților cetățenilor, la susținerea măsurilor liberale pentru a crește economia, dar și creșteri ale veniturilor populației. Doar ALDE este busola care ține dreaptă direcția pe care merge România. Fără excesele și populismele fără acoperire, dar și fără politică de austeritate.

Descoperă Mehedinți: Un mesaj pentru mehedințeni…

Ionuț Sibinescu: Avem o echipă care are candidați tineri alături de candidați cu experiență. Oameni care au făcut ceva pentru mehedințeni și oameni bine pregătiți. Cu toții vom lupta pentru Mehedinți, astfel încât să ridicăm nivelul de trai al mehedințenilor. ALDE se va lupta pentru ca mehedințenii să beneficieze de un drept fundamental în aceste timpuri, într-o țară modernă, acela al confortului în propria locuință, a unui nivel de trai decent. Nu vrem să mergem pe un concurs de populism. ALDE, ca partid liberal și responsabil, vine cu alta abordare, și anume, creșterea economică trebuie să se bazeze pe investiții. Fac parte din generația tânără de politicieni pe care ALDE îi susține pentru aceste alegeri parlamentare. Alături de colegii mei și împreună cu domnul Tăriceanu îmi doresc să contribui la schimbarea Mehedințiului. Avem o singură variantă: să investim în viitorul nostru! Alături de ALDE și de domnul Palașcă pot să contribui la dezvoltarea județului și să pun în aplicare proiectele pentru mehedințeni.

sibi

4,923 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.