Descinderi DIICOT în Mehedinți la poliția de frontieră. Peste 150 de percheziții efectuate

Procurorii DIICOT – Structura Centrală au descins miercuri dimineaţa, împreună cu ofiţeri DGA, pentru destructurarea unor grupări de contrabandă cu țigări, care ar fi fost protejate de mai mulţi poliţişti. În schimbul protecției oferite, aceștia se pare că ar fi primit periodic sume de bani. Vizat de anchetă pare să fie și șeful Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Mehedinți, Sorin Coman.

Astfel, printre cei care se pare că ar fi asigurat protecție sau chiar ajutor membrilor rețelelor de contrabandiști sunt subalterni ai șefului Poliției de Frontieră Mehedinți, care nu luau măsuri atunci când transporturile cu țigări treceau din Serbia în România, ba chiar ajutau ca acestea să treacă frontiera fără probleme.

Pentru aceste transporturi, piața de desfacere cuprindea județe din vest, din sud și din sud-vestul țării. Prejudiciile aduse prin aceste fapte au fost de câteva sute de mii de euro, potrivit estimărilor din ultimele luni, de când grupările au început să fie monitorizate.

Vizați mai sunt și liderul unei grupări din zona Breznița de Ocol, un polițist de la Rutieră și un polițist din cadrul Serviciului de Combatere a Crimei Organizate care ar fi protejat grupările, potrivit g4media.ro. Peste 80 de persoane urmează să fie aduse la audieri.

3,115 total views, 3 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.