Inainte de vreme pretutindeni prin sate se auzea zicala: „Dragobetele sărută fetele!”.
De Dragobete se faceau logodne simbolice pentru anul urmator (uneori le urmau logodnele adevarate) sau fetele si baietii faceau fratii de sange. Se spune că oricare lucru care începe în ziua de Dragobete merge cu spor.
De această zi sunt legate o serie de credinţe populare. Se spune în lumea satului că în această zi bărbaţii nu trebuie să le supere pe femei, să nu se certe cu ele pentru că altfel nu le va merge bine în tot anul. Bărbaţii trebuie să-şi găsească partenere pentru anul ce vine şi de aici şi expresia „Dragobetele sărută fetele”.
Credinta populara româneasca spune ca cei care participa la Dragobete vor fi feriti de boli tot anul. Asadar: dimineata, imbracati in cele mai bune haine, tinerii se intalneau in centrul satului sau in fata bisericii. Daca timpul era favorabil, porneau cantand in grupuri catre padure sau prin lunci in cautarea ghioceilor si a altor plante miraculoase(folosite pentru descantece de dragoste), daca vremea era urata se adunau la unii dintre ei acasa si se tineau de jocuri si de povesti.
Astfel, în data de 24 februarie, orele 16:00 sunteţi aşteptaţi la Casa Tineretului cu:
-certificate de căsătorie pt o zi;
-surprize dulci;
-verighete hand-made.
Haideți să sărbătorim Dragobetele!
Evenimentul îl găsiţi şi aici: https://www.facebook.com/events/1701228256756419/
3,474 total views, 1 views today