Imaginea cetății medievale a Severinului, proiectată pe Dunăre! Vezi aici detaliile proiectului

Turismul a devenit în ultima perioadă o componentă importantă a economiei locale. Numărul turiștilor care vin să viziteze Mehedințiul a crescut considerabil în ultima perioadă, iar acest lucru reiese din statisticile I.N.S.S.E. Mehedinți. Cea mai atractivă zonă turistică a județului rămâne fără doar și poate Clisura Dunării. Pe lângă această zonă, cetatea medievală a Severinului este și ea obiectivul pe care turiștii nu îl ratează atunci când vizitează județul. Odată finalizate lucrările de reabilitare și restaurare a cetății medievale a Severinului, acest obiectiv oferă autorităților locale noi instrumente de promovare turistică și de punere în valoare.

În acest sens, municipalitatea Drobeta Turnu Severin urmează să semneze în perioadă următoare patru proiecte cu finanțare europeană, finanțate prin programul de vecinătate România-Serbia, dintre care două vin să aducă plus valoare și inovație turismului. Un prim proiect, implementat în parteneriat cu Asociația Mod of Life și Organizația de Turism a primăriei Kladovo propune realizarea unei proiecții a cetății Severinului pe Dunăre, dar și amplasarea unor camere video care vor transmite live imagini din Drobeta Turnu Severin.

Prin intermediul unui alt proiect care a primit finanțare pe același program, vor fi aduse în atenția turiștilor ”Secretele cetăților medievale”. Derulat în parteneriat cu primăria Kladovo, prin intermediul acestui proiect, pe fonduri europene, se va identifica și realiza un brand turistic al orașului, iar cetatea medievală a Severinului va fi dotată cu instrumente și costume medievale menite să aducă atractivitatea acestui obiectiv.

”Am reușit să câștigăm 4 proiecte cu finanțare europeană în valoare totală de aproape 1 milion de euro, iar aceste proiecte vizează turismul, situațiile de urgență și energia regenerabilă. Rămân consecvent faptului că fondurile europene reprezintă o soluție prioritară de dezvoltare și modernizare a orașului nostru” a precizat Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin.

3,151 total views, 2 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.