La sediul Prefecturii şi al Consiliului Judeţean Mehedinți au venit colindătorii

Colindatul este unul dintre cele mai frumoase obiceiuri din perioada sărbătorilor de iarnă. Ascultăm colindele în fiecare an, cântate în cursul lunii decembrie, și de fiecare dată ne încântă și ne umplu inimile de bucurie și speranță. În popor se spune că dacă deschizi ușa colindătorilor și primești urarea lor cu bucurie, atunci vei avea un an nou mai bun.

colindatori 6

Prefectura judeţului Mehedinți a început să fie conlidată de cete de copii veniţi de la şcolile din oraş, dar și de la școlile din județ. Astăzi, prefectul judetului Mehedinți, Nicolae Drăghiea, alături de subprefectul Andrei Stănișoară, au întâmpinat colindătorii veniți de la Școala Gimnazială Regele Mihai I din Drobeta Turnu Severin. Copiii şi cadrele didactice  le-au cântat gazdelor colinde şi cântece specifice sărbătorilor de iarnă. Instituția i-a primit cu bradul împodobit și cu cadouri trimise pentru ei tocmai de la Polul Nord, de însuși Moș Crăciun.

colindatori3

colindatori 7

Nici Consiliul Județean nu a fost ocolit de colindători. Aici au venit pregătiți de colindat copiii din grupul folcloric Bordeiașul, de la clubul copiilor Baia de Aramă.  Prichindeii au fost însoțiti de cântăreața de muzică populară Georgeta Victoria Corlan.

colindatori 5

Tradiționalele colinde și emotiile celor mici ne-au amintit de perioada copilăriei și ne-au adus cu un pas mai aproape de frumoasele sărbatori de iarnă.

3,926 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.