O nouă ediție a ”Festivalului smochinelor” în Svinița! Vezi aici când va avea loc evenimentul

Primaria Comunei Șvinița din județul Mehedinți în parteneriat cu Centrul Cultural „Nichita Stănescu” al Consiliului Județean Mehedinți organizează sâmbătă,  24 august 2019, a nouă ediție a unuia dintre puținele festivaluri cu iz gastronomic din județul Mehedinți. Este vorba despre tradiționala manifestare ”Festivalul smochinelor”. În cadrul evenimentului se va premia și anul acesta cea mai bună dulceață de smochine și cea mai bună țuică de smochine. La ora 19:00 va începe parada costumelor populare, iar de la ora 20:00 vor debuta manifestările artistice.

Nu vor lipsi nici manifestările sportive şi culturale, întrecerile de pescuit, muzica populară românească şi sârbească, o mulţime de invitaţi din ţară şi străinătate şi, nu în ultimul rând, comercianţii de bere şi mici.

Comuna Sviniţa este singurul loc din ţară şi din Europa unde smochinii cresc în gospodăriile oamenilor.  În anul 2012, printr-un proiect cu finanțare europeană, reprezentanții primăriei, au plantat 1.000 de smochini printr-un proiect de 70.000 de dolari. Pentru a-i sprijini pe localnici,  dulceaţa de smochine de Sviniţa este marcă înregistrată la OSIM.

 

Voica Briceag

1,576 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.