PMP cere înființarea unor licee ale noilor tehnologii

Un liceu al tehnologiilor noi! Este propunerea Partidului Mișcarea Populară care susține înființare unor licee axate pe noile tehnologii în mai multe orașe ale țării. Propunerea este făcută în contextul în care, mai susțin liderii Partidului Mișcarea Populară, în România trebuie create oportunități care să vină în sprijinul tinerilor care au nevoie de noi oportunități de angajare, axate pe nevoile de digitalizare din ce în ce mai accentuate ale administrației publice din țara noastră.

”Avem nevoie de o Strategie Municipală pentru păstrarea tinerilor în Severin. Avem tineri talentați, inteligenți, dornici să învețe și să se afirme. Trebuie să le creăm oportunități de joburi bine plătite în oraș  dacă vrem să-i păstrăm acasă și să le valorificăm inteligența și creativitatea în favoarea comunității noastre”. A precizat pentru descoperamehedinti.ro Ramona Cupă, liderul PMP Drobeta Turnu Severin. Liderii formațiunii politice susțin digitalizarea extinsă  în municipiu la toate serviciile publice pentru că adaptarea la tehnologiile noi înseamnă dezvoltare, calitate crescută a vieții și o comunitate mai transparentă și mai curată. Pentru a susține acest proces este nevoie și de un învățământ specializat în oraș, focalizat pe deprinderea și implementarea tehnologiilor noi în beneficiul severinenilor:

”Vom propune în viitorul Consiliu Local înființarea din toamna lui 2021 a unui Liceu al Tehnologiilor Noi, unde tinerii noștri dornici să se specializeze în IT să poată deprinde, printr-un proces educațional modern și intensiv, toate tainele noilor tehnologii informatice. Sunt mulți tineri în oraș care vor acest lucru.Trebuie să li-l oferim într-o variantă cu adevărat competitivă” a mai spus Ramona Cupă, președintele PMP Drobeta Turnu Severin. PMP vrea înființarea a cel puțin zece astfel de licee la nivelul întregii țări tocmai pentru a răspunde necesităților de dezvoltare a comunităților locale și interesului crescând al tinerilor pentru acest domeniu.

3,354 total views, 2 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.