PNL Mehedinţi, listă definitivă pentru alegerile parlamentare. Află candidaţii.

PNL Mehedinţi este prima formaţiune din judeţ care şi-a definitivat lista de candidaţi pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. Preşedintele formaţiunii, Virgil Popescu, deschide lista pentru Camera Deputaţilor şi ocupă primul loc eligibil pe lista care îl va trimite în Parlament fără emoţii. Locurile 2 şi 3 sunt ocupate de Constantin Săceanu, fost director al RAAN şi de profesorul Gheorghe Florescu, fost preşedinte al filialei Mehedinţi a Partidului Conservator.

virgil-popescu-pnl

Camera Deputaţilor

1. Virgil Popescu-preşedintele în funcţie al PNL Mehedinţi

2. Constantin Săceanu- fost director al RAAN

3. Gheorghe Florescu, fost preşedinte PC

marius, senat

Lista pentru Senat este deschisă de senatorul în funcţie, Marius Bălu-provenit din PDL care va încerca să îşi menţină locul în parlament. Noua candidatură nu este lipsită de emoţii, căci, competiţia va fi strânsă, în contextul în care, cel mai probabil, cel de al doilea post de senator de Mehedinţi va intra la redistribuire. Pentru a-şi maximiza şansele, PNL Mehedinţi, ar trebui să se claseze între primele filiale PNL pe ţară în priviniţa scorului obţinut.  Marius Bălu, este urmat de Stela Firu, actualmente consilier judeţean şi director al Spitalului CFR.

Senat

1. Marius Bălu, seantor în funcţie

2. Stela Firu, director Spitalul CFR

prajea-aladin-mazilu

Este interesant de urmărit şi ce se întâmplă în curtea celorlalte partide politice din Mehedinţi, unde lucrurile nu sunt deloc bătute în cuie. Recent, Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a anunţat că doreşte ca pe locurile considerate eligibile să fie promovată cel puţin o femeie de fiecare organizaţie PSD din ţară. Aşa că, cel puţin candidatura pe un loc eligibil a Manuelei Prajea, pare în acest context, din ce în ce mai sigură. Tot Dragnea este cel care a mai spus că doreşte mai mulţi tineri pe listele partidului pentru alegerile parlamentare: „De asemenea, vor fi mulți tineri pe listele de la Parlament. Nu ascund faptul că în toate deplasările din această campanie electorală eu personal am identificat în fiecare județ câteva posibile opțiuni pentru alegerile parlamentare”, a precizta Liviu Dragnea. Se pare însă că nici la aceste alegeri parlamentare organizaţia din Mehedinţi nu va scăpa de trimişii de la centru şi este mai mult decât sigur că cel puţin, un om de la Bucureşti va fi impus organizaţiei de către Liviu Dragnea.

CONSTANTIN GHERGHE

Nici în PMP lucrurile nu sunt mai clare şi se pare că preşedintele PMP Mehedinţi, Constantin Gherghe, ar bate pasul în retragere şi ar dori să promoveze un tânăr antreprenor pe primul loc la Camera Deputaţilor, considerat eligibil de PMP.  Mehedinţiului îi revin patru locuri de Camera Deputaţilor şi două locuri de senator. Nici la ALDE nu e nimic sigur, dar cel mai probabil, Viorel Palaşcă va deschide lista pentru Camera Deputaţilor, ira Alexandru Ioan Morţun pentru Senat. O altă variantă pentru ALDE ar fi ca Remus Borza, lichidatorul RAAN şi recent înscris în ALDE să îşi dorească o candidatură pentru parlamentare în judeţul Mehedinţi.

Voica Briceag

8,728 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.