Predă istorie în ceruri! Unul dintre cei mai buni profesori ai Mehedinţiului a încetat din viaţă

Profesorul de istorie şi istoria artelor, George Ţăndărescu, a încetat din viaţă luni. Se afla împreună cu familia la casa pe care deţinea în municpiul Orşova, când s-a prăbuşit brusc. Recunoscut drept unul dintre cei mai pasionaţi şi buni profesori de istorie din tot judeţul Mehedinţi, George Ţăndărescu a insuflat de-a lungul anilor dragostea pentru materia care o preda, generaţiilor care i-au trecut prin mână. Recunoscut pentru exigenţa sa, Ţăndărescu şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei predând la Colegiul Naţional Traian.

În ultimii ani ai vieţii George Ţăndărescu nu a privit pasiv la ceea ce se întâmplă în jurul său. A fost membru al Partidului Democrat, partid pe care l-a reprezentat pe parcursul a două mandate ca şi consilier municipal.

De-a lungul carierei sale a format generaţii de elevi şi a sădit în inima fiecăruia noţiunea de patriotism. Zeci de generaţii sunt recunoscătoare profesorului pentru fiecare oră de istorie predată, pentru fiecare lucrare îndrumată, pentru modelul de om politic curat şi moral, pentru toată moştenirea scrisă, vorbită şi spirituală.

 George Ţăndărescu se pregăteşte pentru ultimul său drum la casa funerară Palsina. Înmormântarea va fi miercuri, 19.07 la ora 11.30. Dumnezeu să-l odihnească.
„Familia îndurerată anunţă trecerea în nefiinţă a celui care a fost un excepţional soţ, tată şi profesor, Ţăndărescu Ştefan George. Începând de astăzi i se poate aduce un ultim omagiu la Casa Funerară Palsina, strada Traian, colţ cu Independenţei. Înmormântarea va avea loc miercuri, 19 iulie 2017, orele 11.30, la Biserica Sfântul Dumitru din Cimitirul Ortodox.”
Voica Briceag

29,790 total views, 1 views today


un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.