Revenim sau nu la starea de urgență? Vezi aici ce spune ministrul economiei, Virgil Popescu.

Reprezentanții guvernului exclud în acest moment revenirea la starea de urgență și impunerea unor restricții stricte pentru limitarea răspândiri coronavirsului, dar acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să fim cu toții, precauți, a afirmat ministrul economiei, Virgil Popescu:

Este foarte important să avem grijă de sănătatea noastră și a celor dragi. Măsurile care au fost luate sunt gândite pentru a încetini semnificativ extinderea epidemiei, pentru a ne permite să avem sărbători liniștite și să evităm lockdown-ul. Fiecare dintre noi are o responsabilitate în această luptă comună. Trebuie să fim o echipă, să ne protejăm, pentru a le permite medicilor să se ocupe de cei care au forme grave de boală, dar și de oamenii care au alte boli și ajung la spital. Mai mult decât atât, trebuie să respectăm cu toții măsurile pentru a reveni cât mai repede la o viață cât mai apropiată de normalitate. Guvernul nu intenționează să impună un lockdown nici înainte de alegeri și nici după, nici în 2020 și nici în 2021. Nu uitați: Doar împreună vom reuși să trecem și peste această încercare, a transmis ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri. Începând de luni, 9 noiembrie, au intrat în vigoare o serie de măsuri suplimentare de protecție împotriva noului coronavirus. Și președintele Klaus Iohannis a reiterat faptul că starea de urgență nu va reveni în România în contextul creșterii numărului de cazuri de coronavirus și a insistat că măsurile deja în vigoare sunt cele mai bune petru a gestiona pandemia, dar doar dacă sunt respectate.

Sperietoarea cu starea de urgență este vehiculată de multa lume. Nu intenționez să revenim la stare de urgenta, există masuri mai puțin dure care au efecte poate mai bune. Nu avem nevoie să închidem toată țara pentru a avea un efect de îngrădire. Pentru a purta masca nu este nevoie de stare de urgență”, a afirmat Klaus Iohannis cu ocazia unei vizite la Institutul Național de Sănătate Publică.

2,612 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.