Sistemul medical mehedințean, modernizat cu fonduri europene. Vezi aici ce proiecte vor demara

Sistemul medical mehedințean are nevoie de investiții masive pentru a putea oferi servicii medicale și de spitalizare la standarde europene, iar acestea urmează să se realizeze pe fonduri europene. Reprezentanții Consiliului Județean Mehedinți au depus în sensul acesta nu mai puțin de opt cereri de finanțare, dintre care două au fost deja aprobate. Cele două cereri de finanțare care au primit undă verde pentru implementare sunt cele care se referă la lucrări de reabilitare/modernizare în vederea creșterii eficienței energetice la pavilionul psihiatrie I și II și cea care se referă la modernizarea, extinderea și dotarea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Drobeta Turnu Severin.

Proiectul care vizează reabilitarea, extinderea și dotarea Unității de Primiri Urgență din cadrul Spitalului Județean are o valoare de 9,6 milioane lei și presupune construirea unui corp de clădire, extinderea suprafaței Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean cu 1550 mp, de la 540 mp, cât are în prezent; amenajarea suprafețelor adiacente, precum si construirea unui heliport de suprafață, cu platformă de manevră betonată de 20X20m, complet echipat;

În faza de precontractare mai este încă un proiect amplu care vizează ample lucrări de reabilitare a clădrii spitalului județean de urgență. Cu o valoare de aproximativ 77 milioane lei, acest proiect presupune realizarea unor ample lucrări de anvelopare termică a spitalului, de înlocuire a instalațiilor electrice și termice, dar și recompartimentarea spațiilor din spital.

Proiectul mai presupune o serie de lucrări de anvelopare, refacere terase, trotuare perimetrale, care vor conduce la dispariția infiltrațiilor și a mucegaiului.

Beneficiarii direcți ai acestor poiecte de investiții sunt cei aproximativ 20 000 de pacienți care se tratează în medie, anual, în Spitalul Județean din Drobeta Turnu Severin, dar și corpul medical format din 115 medici, peste 400 de asistente și 200 de infirmiere, dar și personalul administrativ.

Voica Briceag

3,571 total views, 2 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.