Spitalul Județean de Urgență va primi un aparat R.M.N. de la Ministerul Sănătății. Vezi aici când

Spitalul județean de urgență din Drobeta Turnu Severin va fi dotat cu aparat R.M.N. Anunțul a fost făcut de ministrul sănătății, Florian Bodog. Se pune astfel punct unei situații neplăcute pentru pacienții care aveau nevoie de acest tip de investigații. Și asta, deoarece până în prezent, dacă voiau să facă un R.M.N. pacienții erau nevoiți să aștepte patru-cinci luni pentru investigația decontată de Casa Județeană de Sănătate sau chiar a doua zi, dacă plăteau câteva sute de lei bune. 

Pentru că situația este critică, în mai toate județele țării, Ministerul Sănătății a anunțat că s-a reușit deblocarea acordului de împrumut cu Banca Mondiala în valoare de 250 de milioane de euro și se vor achiziționa astfel de aparate pentru mai multe spitale din țară, printre care și Mehedințiul:

”Vă pot spune- deoarece am fost sunat și întrebat în mod special despre aceste unități spitalicești- că da, și Mehedințiul și Deva vor primi aparate R.M.N. Ne-am asigurat înainte de toate că unitățile spitalicești care vor primi astfel de aparatură au specialiști, precum și spații pentru aceste echipamente,” a declarat Florian Bodog, ministrul sănătății.

Spitalul județean de urgență din Drobeta Turnu Severin a fost inclus în programul de dotare cu echipamente medicale derulat de ministerul sănătății și va primi un computer tomograf:

”De ani de zile mehedințenii, atunci când voiau să facă o astfel de investigație medicală, erau la mâna privaților. În scurt timp, aproximativ o lună, spitalul județean de urgență va fi dotat cu R.M.N. astfel că aceste investigații se vor face la noi în spital .”

În spital situația era de-a dreptul dramatică în condițiile în care, munca medicilor era îngreunată în lipsa unor investigații medicale de înaltă fidelitate care salvează vieți. Spitalul județean nu a avut niciodată un computer tomograf:

”Spitalul județean de urgență nu a avut niciodată în dotare un aparat RMN care este extrem de necesar în ceea ce privește diagnosticul pus. Un astfel de aparat este vital pentru orice unitate spitalicească. Avem medici specialiști care să efectueze acest tip de investigații și, în același timp, am amenajat deja spațiul unde va fi instalat noul echipament ”, a declarat pentru descoperamehedinti.ro, Victor Maliborschi, managerul Spitalului Județean de Urgență.

Doar 42 de aparate RMN are România, în spitalele de stat, și 71 în privat. Asta, în condițiile în care, doar anul trecut, în spitalele de la noi s-au internat aproape 4 milioane de pacienți.

Voica Briceag

9,098 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.