Severinenii s-au adunat, în stradă, pentru a căuta soluții privind termoficarea

Severinenii s-au adunat astăzi în fața Palatului Culturii Teodor Costescu pentru a cere lămuriri de la autorități cu privire la situația termoficării din municipiu. Evenimentul a fost intens promovat pe rețelele de socializare așa că s-au strâns câteva zeci de persoane. Primarul municipiului, Marius Screciu, a fost și el invitat iar la ora 19.00 fix a fost prezent în fața acestora. Întâlnirea a demarat cu reproșuri la adresa primarului. Când se va rezolva problema termoficării? De ce primăria nu face mai mult? Cine e de vina pentru această situație? Ce vom face și anul viitor?  – sunt doar câteva dintre  întrebările care i-au fost adresate și la care severinenii au așteptat răspunsuri clare și ferme.

Marius Screciu i-a ascultat pe fiecare în parte și a încercat să ofere răspunsuri la toate întrebările adresate. Chiar dacă nu au fost pe deplin mulțumiți de unele răspunsuri, severinenii au trecut la altă etapa: au încercat să vină cu idei și propuneri pentru ca această problemă să fie cât mai repede rezolvată.

dsc_0067

Inițiatorul evenimentului, Luigi Brândușescu, declara încă de la inițierea evenimentului pe Facebook că locul de întâlnire a fost ales strategic: ”Dacă în trecut, tot printr-o petiție, tot printr-un eveniment pe facebook, am reușit să strâng 700 semnături pentru a schimba culoarea Palatului Cuturii Teodor Costescu, acum, mă aștept ca implicarea severinenilor să fie cât mai mare, proporțională cu situația gravă în care ne aflăm. Nu dorim să demarăm  un miting, nu dorim proteste. Dorim doar ca administrația locală să vină și să ne spună în față de ce stăm în frig. Care sunt soluțiile găsite de ei și cât mai trebuie să suportăm frigul din case, grădinițe, școli și spitale. Să purtăm un dialog”.

Severinenii sunt în continuare nemulțumiți că în momentul de față nu avem nici căldură, nici apă caldă, însă primarul i-a asigurat, din nou, că această situație va fi rezolvată cât de repede cu putință.

dsc_0069

19,397 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.