A început amenajarea primelor piste pentru bicicliști din Drobeta Turnu Severin 

A început amenajarea primelor piste pentru bicicliști din Drobeta Turnu Severin 

Amenajarea pistelor de biciclete în municipiul Drobeta Turnu Severin sunt un subiect pe care autoritățile au bătut monedă de ani buni, dar, concret, lucrurile nu s-au pus în mișcarea până acum doi ani. Atunci a fost depusă o cerere de finanțare europeană pentru amenajarea traseelor speciale pentru bicicliști care a primit și undă verde pentru finanțare.

Contractul de proiectare și execuție a lucrărilor a fost semnat în primăvara acestui an, iar astăzi au debutat efectiv lucrările în zona bulevardului Carol. Astfel de piste vor fi amenajate pe mai multe artere din municipiu și vor cuprinde următoarele străzi:

– Bvd. Carol I
– Str. Theodor Costescu
– Str. Traian
– Str. Anghel Saligny
– Bvd. Mihai Viteazu
– Str. Prelungirea Orly
– Str. Crișan tronson 1
– Str. Gheorghe Anghel

Potrivit primarului Marius Screciu, valoarea totala a proiectului depășește 7,7 milioane lei și va fi realizat in 12 luni de la semnarea contractului de execuție. Proiectul de mobilitate urbană dezvoltat de municipalitate urmărește atât adaptarea la modelul european de turism, dar vine și în sprijinul cetățenilor ca o alternativă de transport economică, ecologică și sănătoasă, în același timp.

2,895 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.