Adrian Cican demis de primarul Orșovei din funcția de manager al Spitalului Municipal Orșova

Spitalul Municipal din Orșova va avea o nouă conducere, acest lucru după ce primarul Orșovei, Marius Stoica, a emis o dispoziție prin care anunță încetarea raporturilor de serviciu ale lui Adrian Cican, începând cu data de 15 ianuarie.

Nu a fost stabilit încă un nou director al unității medicale, cel mai probabil funcția aceasta urmând să fie preluată de unul dintre directorii adjuncți ai spitalului. Noul manager care va prelua conducerea spitalului municipal din Orșova preia o unitate medicală modernizată unde vor demara în perioada următoare procedurile de implementare a două proiecte cu finanțare europeană. Unul, în valoare de aproximativ 1 milion de euro se va implementa pe programul de vecinătate România-Serbia și se va derula în parteneriat cu spitalul din Kladovo. Proiectul vizează realizarea unui centru privind depistarea și tratarea cancerului de col uterin, mamar și digestiv. Pe fonduri europene, atât Spitalul Municipal Orșova cât și Centrul de Sănătate din Kladovo vor fi dotate cu aparatură medicală și de telemedicină de cel mai înalt nivel tehnologic.

Totodată, o altă cerere de finanțare europeană a trecut de prima etapă de evaluare. Este vorba despre proiectul care vizează îmbunătățirea consumurilor energetice la spitalul municipal Orșova.  Contactat telefonic de redactorii descoperamehedinti.ro, Adrian Cican a confirmat informația, și a precizat că își dorește ca noul manager al unității medicale să ducă la bună îndeplinire proiectele deja începute și pe cel care urmează să fie implementate.

foto credit: Cronica de Severin

Voica Briceag

3,017 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.