Aida Căruceru, deputat PSD:  „Mă întorc mereu cu plăcere de Sărbători în Drobeta Turnu Severin” 

Aida Căruceru este unul dintre cei mai tineri deputați aleși pe listele PSD București. Cu puternice legături cu Severinul, Aida Căruceru vorbește în acest interviu despre cum este să fii un tânăr politician, care sunt provocările unui deputat tânăr la primul mandat, dar și cum vede prioritățile politice ale României în anul 2017.

Ea face și un apel emoțional puternic către tinerii care se arată interesați în politică: Depășiți temerile și prejudecățile și implicați-vă, căci viitorul aparține tinerilor, dar asta nu înseamnă că viitorul nu poate să fie furat și deturnat, dacă tineri competenți stau deoparte și se lasă învinși de frici și prejudecăți.  

IMG-20170414-WA0002

R: Cum găsiți Severinul, din postura proaspătă de deputat?

A. C.: Mă întorc mereu cu plăcere de Sărbători în Drobeta Turnu Severin, este locul de care îmi este legat sufletul. Cu atât mai emoționante sunt aceste momente, cu cât ele se petrec cu prilejul unor sărbători atât de frumoase, precum Sărbătorile Paștelui. Aici am cele mai frumoase amintiri și sunt  bucuroasă și fericită să mă pot reîntoarce, acum, de Paște, pentru a-mi revedea familia, prietenii și pentru a mă reconecta la un mod și stil de viață puțin mai așezat și mai liniștit. Toată lumea caută liniște de Sărbători, iar eu îmi găsesc liniștea aici, acasă

 

R: Cum este să fiți unul dintre cei mai tineri deputați PSD?

 

A.C.: Este o onoare și un privilegiu să fiu deputat social-democrat la o vârstă atât de fragedă. Este o bucurie să pot împărtăși această experiență alături de alți câteva zeci de colegi tineri din PSD care sunt și ei deputați. Suntem un grup de tineri energici, creativi, cu idei, cu dorință de schimbare, cu putere de muncă, cu intenții bune și cu competențe diferite și cred că suntem exact ceea ce Parlamentul României are nevoie. Se spune că tinerii care intră în Parlament ajung să fie ei schimbați de sistem. Eu nu sunt de acord cu asta și sunt convinsă că alături de colegii mei, vom reuși să schimbăm noi sistemul. Suntem tineri, suntem puternici și suntem hotărâți.

 

R: Care sunt provocările cu care se confruntă un tânăr deputat la primul mandat?

 

A.C.: Dacă ești un bun profesionist și un om deschis, nu te confrunți cu provocări diferite față de orice alt loc de muncă. Sigur, trebuie învățate proceduri și trebuie să te obișnuiești cu dimensiunea Palatului Parlamentului și cu sobritatea discururilor în plen sau cu responsabilitatea pe care o aduce fiecare vot asupra unei legi care afectează viața a milioane de români, dar acestea nu sunt provocări, sunt elementele care dau farmec activității de deputat. Dacă însă nu ești un bun profesionist, dacă nu ai o pregătire solidă, dacă ești pus pe harță și pe război în loc să fii pornit spre colaborare și construcție, atunci te vei confrunta cu tot felul de probleme.

Parlamentul și puterea pe care ți-o dă statutul de deputat este ca un test de personalitate: arată cine ești tu cu adevărat ca om și ca profesionist. Eu cred că tinerii români sunt buni și sunt bine pregătiți și am norocul să fiu înconjurată de astfel de tineri. 

 

R: Care este sfatul pe care îl transmiteți tinerilor care ar dori să se implice în politică, dar se tem sau sunt nehotărâți?

 

A.C.: Sfatul meu este să depășească fricile și temerile pe care le au. Viitorul aparține într-adevăr tinerilor acestei țări, dar asta nu înseamnă că el nu poate să fie furat de oameni care au planurile lor, sau ale altora, în ceea ce privește modul în care trebuie să arate România pe termen lung. Avem tineri capabili, inteligenți și talentați. Viitorul trebuie să fie unul sigur. Vedem cât de mult au început să conteze, de ceva timp, tinerii. Dacă ei nu se implică personal, dacă se lasă cu încrederea în diferite grupuri mai vocale sau doar mai bine finanțate, dacă se mulțumesc să vorbească alții pentru ei, atunci trebuie să înțeleagă că viitorul lor este cel care va fi furat. 

România a fost mereu construită și re-construită de tineri curajoși, care doresc dreptate și echitate socială. Avem tineri cu un set de valori puternice de stânga în România, doar că uneori, ei se lasă speriați de gălăgia și de zgomotul din jur. Eu le spun să nu se sperie pentru că nu sunt singuri: noi, PSD, suntem alături de ei!

 

R: Care credeți că sunt cele mai importante lucruri pentru România care se vor întâmpla în acest an politic, atât cât a mai rămas din el?

 

A.C.: Cred că legea salarizării unitare este cel mai important lucru pentru români în acest an, pentru că va afecta în mod direct viața a milioane de români. Majorarea salariilor din sectorul bugetar este o prioritate pentru PSD și pentru Guvernul Grindeanu și legea salarizării unitare va aduce exact aceste majorări necesare, precum și echitate și mai multă dreptate în ceea ce privește grila de salarizare. Cel mai important lucru este că după ce această lege va trece de parlament, cu ajutorul parlamentarilor PSD, la finalul anului, milioane de români vor trăi mai bine și vor avea mai mult de pus pe masă cu prilejul Sărbătorilor. 

R: Ce mesaj le transmiteți severinenilor, cu prilejul Sărbătorilor Pascale?

A.C: Să aibă parte de Sărbători Fericite, liniștite și pline de lumină. Cred că este important, pentru fiecare dintre noi, să fim mai buni, să ne pregătim aşa cum se cuvine pentru sărbătoarea Paştelui, ca să putem primi Lumina Învierii lui Hristos.

70,479 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.