ALDE Mehedinți dezminte acuzațiile aduse președintelui Senatului României

În legătură cu materialul prezentat de un post local de televiziune, în care doi senatori aduc acuzații președintelui Senatului României că ar bloca un demers legislativ privind încălzirea municipiului Drobeta Turnu Severin, facem următoarele precizări:
Conform regulamentului de funcționare al Senatului, nu președintele acestei instituții ci ”Biroul Permanent primește proiectele de lege sau propunerile legislative și decide sesizarea Comisiilor Permanente competente, în vederea întocmirii rapoartelor și avizelor, întocmește proiectul ordinii de zi al ședințelor Senatului și programul de activități, cu consultarea liderilor grupurilor parlamentare. Biroul Permanent lucrează în prezența majorității membrilor săi și adoptă hotărâri cu votul deschis al majorității membrilor prezenți”
Biroul Permanent al Senatului are, în prezent, în componență 13 membri din care șase PSD, cinci PNL, unul ALDE și unul UDMR. Senatul este o instituție democratică, unde deciziile se iau prin voința majorității și niciun membru nu poate bloca o inițiativă legislativă, fie el chiar Președintele.
Ne-am fi așteptat ca pozițiile celor doi senatori să fie unele corecte și să fie îndreptate spre instituția cu adevărat responsabilă de alocarea resurselor financiare pentru încălzirea municipiului Drobeta Turnu Severin, adică Guvernul României.
Faptul că, în ordonanța de Guvern 14/2016 din 19.08.2016 privind rectificarea bugetului de stat, nu s-au alocat fonduri pentru încălzirea municipiului arată încă o dată dezinteresul total al cabinetului Cioloș pentru cetățenii acestui județ.
Nu înțelegem de ce nu se arată spre adevăratul responsabil, domnul prim ministru Dacian Cioloș și se încearcă deturnarea atenției spre un fost prim ministru pe al cărui mandat, în perioada 2004-2008, nu a existat niciun fel de problemă în asigurarea agentului termic în Drobeta Turnu Severin și în funcționarea producătorului din acea perioadă RAAN Drobeta Turnu Severin.
Știm cu toții că se apropie campania electorală dar ALDE Mehedinți consideră că problemele majore ale cetățenilor mehedințeni trebuie plasate deasupra politicii, iar problema încălzirii orașului aparține, în primul rând, Guvernului României, dar și Primăriei și Consiliului Local Drobeta Turnu Severin. Ne exprimăm speranța că măcar acum, în ceasul al doisprezecelea, instituțiile abilitate își vor face datoria față de cetățenii municipiului Drobeta Turnu Severin și vor asigura, ca și în anii precedenți, confortul termic.

Sursa: Comunicat de presa ALDE Mehedinti

2,785 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.