Alegeri în Mehedinţi în maximum două luni. Prim ministrul a făcut anunţul

În Mehedinţi vor avea loc alegeri în mai puţin de două luni. Asta, după anunţul făcut de premierul Sorin Grindeanu, cel care a anunţat joi seara, la întâlnirea pe care a avut-o la Sinaia cu liderii PSD din ţară şi cu membrii executivului, că:

Sorin Grindeanu

„Legat de alegeri, săptămâna viitoare vom da hotărâre de guvern. Noi o să propunem şi o să adoptăm în şedinţa de guvern data de 11 iunie pentru alegerile în localităţile unde primarii au devenit parlamentari sau sunt vacante locurile”, a precizat Grindeanu.

În Mehedinţi, locuitorii din două comune vor ieşi la vot pentru a-şi alege primarii, iar motivele pentru care au rămas fără edili sunt diferite. Primul caz este cel al comunei Şimian, una dintre cele mai mari din judeţ. Vacantarea funcţiei a intervenit după ce Constantin Truşcă, a câştigat un mandat de deputat pe listele PSD şi a plecat în Parlament.

Cea de-a doua comună unde se vor organiza alegeri parţiale este comuna Godeanu, acolo unde, mnadatul fostului primar, Ionică Gheorgheci, a încetat înainte de termen în urma unei decizii a instanţei.

Prefectul de Mehedinţi, Nicolae Drăghiea, a notificat deja Ministerul Afacerilor Interne cu privire la vacantarea celor două posturi:

nicolae draghiea

„Am înaintat deja propunerile de vacantare a celor două posturi de primar din judeţul Mehedinţi. Aşteptăm publicarea deciziei şi apoi vom acţiona în consecinţă pentru a urma paşii necesari în vederea organizării în bune condiţii a alegerilor. Fiind vorba despre două localităţi unde se vor organiza algeri vom avea două birouri de circumscripţie electorală şi un birou electoral judeţean. Dat fiind faptul că vorbim despre alegeri parţiale, este bine de ştiut că, regulile sunt puţin schimbate, în sensul în care candidaţii vor avea la dispoziţie doar două săptămâni pentru a-şi face campanie electorală,”  a precizat pentru descoperamehedinti.ro prefectul Nicolae Drăghiea.

trusca4

Doar că, anunţul premierului, pare să prindă în offside majoritatea partidelor, căci, niciun posibil candidat nu pare să se fi cristalizat în Şimian, după plecarea lui Constantin Truşcă. Creditat cu prima şansă în a câştiga alegerile este cu siguranţă candidatul care se va bucura de sprijinul fostului primar, Constantin Truşcă, aşa că, PSD pare să nu aibă emoţii cu privire la acest scrutin.

Pe de altă parte liberalii, par să fi abandonat cumva gândul că în Şimian ar putea face o figură frumoasă, în contextul în care, la alegerile locale trecute, candidatul susţinut de PNL a obţinut un scor ruşinos.

Nici la Godeanu lucrurile nu sunt mai clare, iar partidele nu par să fi luat în calcul faptul că, în scurt timp se vor organiza alegeri parţiale.

Voica Briceag

9,393 total views, 2 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.