Alegerile parlamentare, supravegheate video, la propunerea preşedintelului PNL Mehedinţi, Virgil Popescu

Ca la bacalaureat, alegerile din decembrie vor fi supravegheate video, iar ministerul de interne a pregătit deja proiectul de Hotărâre de Guvern caree urmează să fie discutat în şedinţa de guvern din 19 octombrie. Propunerea a venit din Mehedinţi şi aparţine preşedintelului PNL Mehedinţi, Virgil Popescu şi a fost făcută la scurt timp după alegerile locale după ce liberalii au pierdut la mustaţă mai multe primării din judeţ cum ar fi Ponoarele unde au câştigat Consiliul Local, dar au pierdut la mustaţă postul de viceprimar. Rezultatele alegerilor au fost contestate şi în comuna Eşelniţa, dar şi la Orşova:

virgil-popescu

“Am afirmat şi am cerut şi în BPN al PNL acest lucru. Cred că supravegherea video ar da încredere tuturor că procesul electoral este corect şi nu mai pot fi făcute eventuale fraude. Cred că înregistrarea procesului electoral nu va mai da naştere niciunei suspiciuni. Noi, la alegerile locale am avut mai multe contestaţii  pentru că la final au fost anumite primării unde primarii au câştigat la unul, la două sau chiar cinci voturi. La unii s-a renumărat de şapte ori, iar la unii nu s-a renumărat deloc, iar cei care au pierdut aşa, au avut mereu suspiciuni că ar fi câştigat dacă voturile ar fi fost renumărate ”, a precizat liderul PNL Mehedinţi, Virgil Popescu.

Operatorul de calculator al biroului electoral al secţiei de vot va fi cel care, potrivit proiectului, va asigura înregistrarea video-audio neîntreruptă a procedurilor realizate de la încheierea votării şi până la părăsirea localului secţiei de vot de către membrii biroului electoral al secţiei de votare, se arată în proiectul hotărârii de guvern publicat pe site-ul MAI. Ar fi pentru prima oară când procesul de votare şi numărare a sufragiilor s-ar filma, ca examenul de Bacalaureat. La precedentele alegeri, au existat suspiciuni că reprezentanţii partidelor în secţiile de votare comit nereguli, dar care nu pot fi dovedite în lipsa probelor. Înregistrările vor fi puse ulterior la dispoziţia Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, care le va păstra pe o perioadă de trei luni.

Voica Briceag

4,557 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.