Anveloparea vă scuteşte de impozitul pe clădire! Vezi aici cum poţi beneficia de scutire

Facilităţi fiscale acordate de primăria din Drobeta Turnu Severin pentru proprietarii care efectuează lucrări de reabilitare termică. Teoretic proprietarii care fac lucrări de reabilitare termică pot fi scutiţi timp de 7 ani la plata impozitului, dar practic, trebuie îndeplinite o serie de condiţii pentru a primi această bonificaţie. Reglementările cu privire la procedura, criteriile şi condiţiile de acordare a scutirii de la plata imozitului pe clădiri pentru proprietarii apartamentelor din blocurile de locuinţe şi ai imobilelor care au executat lucrări de intervenţie pe cheltuială proprie au fost aprobate la finele anului trecut printr-o hotărâre de consiliu local, iniţiată de viceprimarul Daniel Cîrjan. 

Facilitatea se acordă pe baza procesului-verbal de recepţie încheiat la terminarea lucrărilor, prin care se constată realizarea măsurilor de intervenţie recomandate de către auditorul energetic în certificatul de performanţă energetică:

„De scutire de impozit beneficiază toţi proprietarii de locuinţe care au făcut lucrări de intervenţie în conformitate cu O.U.G. 18/2009 privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuit. Pentru a beneficia de această facilitate, proprietarii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: să realizeze lucrări de intervenţie prevăzute în O.U.G. privind creşterea eficienţei energetice a blocurilor, lucrările de intervenţie la clădiri trebuie să fie recomandate de auditorul energetic conform unui certificat de performanţă energetică,  iar din procesul verbal de recepţie la terminarea lucrărilor, trebuie să reiască că s-au realizat lucrările recomandate de auditorul energetic. Scutirea la impozitul pe clădire se acordă pe o perioadă de şapte ani de zile” a precizat pentru descoperamehedinti.ro Daniel Cîrjan, viceprimarul Municipiului Drobeta Turnu Severin.

Cei care îndeplinesc aceste condiţii, după terminarea lucrărilor trebuie să facă o cerere la Primărie prin care să solicite consiliului local acordarea acestei facilităţi. Cererile trebuie depuse de fiecare locatar în parte şi trebuie însoţite de autorizaţia de construcţie, procesul verbal de recepţie a lucrărilor şi certificatul de audit energetic prin care se confirmă realizarea recomandărilor propuse în auditul energetic. Scutirea se acordă din anul următor depunerii cererii.

 

Voica Briceag

16,085 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.