Aparatură medicală nouă pentru mai multe secții din cadrul Spitalului Județean de Urgență.Vezi aici detalii

Unitățile medicale din municipiul Drobeta Turnu Severin au fost prinse într-un amplu proces de dotare cu aparatură medicală nouă care va permite medicilor intervenții mult mai laborioase și eficiente. Banii în vederea susținerii acestui program de investiții au venit deopotrivă de la bugetul consiliului județean Mehedinți, dar și de la bugetul primăriei severinene:

”S-a achiziționat aparatură medicală pentru mai multe secții și m-am bucurat să aflu astăzi, personal, de la medici, că aceasta îmbunătățește actul medical. Am convingerea că după toate eforturile pe care le-am făcut și le vom face în continuare pentru sistemul de sănătate mehedințean, pacienții vor fi mulțumiți de actul medical și totodată, de comportamentul medicilor”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

”Avem obligația de a sprijini spitalul județean de urgență chiar dacă nu este în administrarea noastră ci a Consiliului Județean . Avem un plan de investiții care se întinde pe o perioadă de mai mulți ani. Nu putem oferi sume la fel de mari ca și Consiliul Județean, dar noi credem că orice sprijin care vine să ajute sistemul sanitar, este întotdeauna binevenit, a precizat Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin. ”Spitalul Județean de Urgență, la fel ca și secția de psihiatrie vor intra în perioada următoare și în ample proiecte de reamenajare pe fonduri europene:

Această sumă a fost alocată pe secțiile care au avut cea mai mare nevoie, căci, avem secții pentru care nu a fost achiziționat aparatură de mai bine de 20 de ani. Printre echipamentele cumpărate aș aminti cele două aparate de hemodializă de urgență, un electrocardiograf nou, dar și echipamente necesare în vederea recuperării medicale. Pe de altă parte, mulțumim conducerii consiliului județean Mehedinți pentru sprijinul acordat în sensul acesta, dar și pentru asigurarea cofinanțării necesare în vederea implementării proiectelor cu finanțare europeană care vor demara în perioada următoare-două contracte din cele opt depuse, fiind deja semnate, ”a precizat Victor Maliborschi, managerul Spitalului Județean de Urgență

9,492 total views, 2 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.