Apel la calm! În județ nu este confirmat niciun caz de pestă porcină

Reprezentanții autorităților dim județul Mehedinți fac apel la calm și anunță că în județ nu s-a confirmat până în acest moment niciun caz de infectare cu virusul pestei porcine! În urma analizei celor doi porci cumpărați de un mehedințean de la un localnic din comuna Secu, județul Dolj acolo unde a fost descoperit un focar de pestă porcină, nu a confirmat prezența la aceștia a virusului pestei porcine. În urma monitorizării situației s-a dispus și ridicarea filtrelor dezinfectoare din comuna Bîcleș;

”Începând cu data de 05.11. 2018, ora 10, au fost dispuse măsurile pentru ridicarea celor două filtre rutiere și scoaterea comunei noastre din zona de prevenție împotriva pestei porcine africane. Împreună cu dumneavoastră am reușit să depășim acest moment. Mulțumesc tuturor instituțiilor statului cu care am colaborat în această perioadă și nu în ultimul rând dumneavoastră, tuturor cetățenilor comunei Bîcleș,”  a declarat primarul comunei Bîcleș, Lucian Coandă.

Autoritățile în sfătuiesc pe mehedințeni să nu intre în panică și să nu procedeze la scarificarea animalelor.În același timp, este necesar ca oamenii să anunțe autoritățile în cazul în care apar semne de boală în cazul suinelor. Autoritățile din Dolj au anunțat că în județul vecin nu mai există niciun focar de pestă porcină africană, singurul existent și anume, cel din comuna Secu, fiind eradicat!

 

Voica Briceag

1,537 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.