Asfaltul a ajuns şi în localitatea Rudina, din comuna Bala. Investiţia a fost realizată pe banii C.J.

Locuitoriii satului Rudina din comuna mehedinţeană Bala, şi-au văzut într-un final visul cu ochii. Atunci când aproape că îşi pierduseră orice speranţă, asfalatul a ajuns şi în localitatea lor. Este vorba despre un covor asfaltic turnat pe o lungime de 3 kilometri care uneşte satul cu localitatea Bala. Drumul respectă condiţiile unui drum judeţean şi şi este prevăzut cu rigole şi consolidări de mal. Lucrările erau necesare pentru locuitorii de aici căci, la fiecare ploaie mai puternică, sau ninsoare, drumul devenea impracticabil, iar satul rămânea de izolat, aşa cum s-a întâmplat în repetate rânduri.

drum-rudina-asfaltat„Este o promisiune mai veche pe care am făcut-o locuitorilor satului Rudina, că vom asfalta aceşti trei kilometri. Din motive obiective am întârziat puţin lucrările- acestea ar fi trebuit să fie gata acum câteva luni de zile-, dar niciodată nu este prea târziu şi iată-ne acum pe finalul acestei lucrări pe care ne dorim să o continuăm la anul prin asfaltarea în totalitate a drumului cuprins între comunele Ilovăț – Șovarna – Bala „, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu.

drum-rudina

Pentru ca investiţia de la Rudina să aibă continuitate, la nivelul Consiliului Județean s-au efectuat mai multe studii de fezabilitate în vederea asfaltării în totalitatea a drumului cuprins între comunele Ilovăț – Șovarna – Bala.

drum-rudina-2

Conform caietului de sarcini, pe tronsonul de drum cuprins între Bala şi Rudina s-au executat următoarele lucrări:

-strat de forma de 15 cm grosime prin recuperarea prin scarificare a zestrei exitente, strat de fundatie de 15 cm grosime din balast de riu, strat de baza de 10 cm grosime din piatra sparta, strat de legatura de 6 cm grosime din BADPS 25 si strat de uzura de 4 cm grosime din BA 16.; – lucrari de proiectare si consturire a unui drum lateral pe o lungime de 15 m cu urmatoarea structura rutiera: strat de forma de 15 cm grosime din balast de riu, strat de fundatie de 15 cm grosime din balast de riu, strat de baza de 10 cm grosime din piatra sparta, strat de legatura de 6 cm grosime din BADPS 25 si strat de uzura de 4 cm grosime din BA 16 – lucrari de proiectare si construire a drumurilor laterale balastate pe o lungime de 15 m, cu structura din : strat de forma in grosime de 15 cm din balast si strat de fundatie in grosime de 15 cm din balast de riu; – lucrari de proiectare si construire a 3 podete tubulare transversale Dn 800, pe o lungime de 22,50 m; – definitivari podete tubulare in numar de 1 buc, cu lungimea de 7,50 m; – lucrari de proiectare si construire santuri si rigole din beton pe o lungime de 3900 m si santuri si rigole din pamant pe o lungime de 1265 m – lucrari de proiectare si construire a sigurantei circulatiei rutiere ( inficatoare rutiere, marcaje rutiere) . Valoarea totala supusa achizitiei a fost de 2.135.737 lei fara TVA .

Voica Briceag

5,138 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.