Bulevardul Porțile de Fier din Drobeta Turnu Severin, pași spre finalizare. Vezi aici când va fi gata

Lucrările de asfaltare a bulevardului Porțile de Fier din Drobeta Turnu Severin au fost reluate odată cu data de 8 ianuarie, căci constructorii au profitat din plin de vremea bună pentru a continua lucrările de modernizare a tronsonului de drum care duce către una dintre cele mai importante zone industriale din oraș.

Ani de zile, bulevardul Porțile de Fier a fost bulevard doar cu numele, căci, gropile care se formaseră pe aici aminteau mai degrabă de un drum de țară dintr-un sat uitat de lume. Paradoxal, acest sector de drum duce către una dintre cele mai importante zone industriale ale orașului, asigurând accesul către fostul laminor, fabrica de anvelope gigant precum și către portul comercial. Ani de-a rândul pe aici au curs promisiuni, niciodată nu a curs însă și asfaltul.

În 2012 fostul guvern a aprobat proiectul primăriei severinene de modernizare a drumului pe Programul Național de Dezvoltare Locală I și a aprobat bani pentru reabilitarea sa. Lucrările s-au împotmolit însă și au fost demarate abia la finele anului 2017. Acum, se lucrează în ritm susținut pentru finalizarea investiției:

 

”Proiectul prevede modernizarea bulevardului începând cu infrastructura, asigurarea scurgerii apelor pluviale, conturarea carosabilului, executarea de trotuare pietonale, avem trecere la nivel cu calea ferată și suprastructura cu cele două straturi de mixtură asfaltică. În plus de asta, se vor executa amenajări exterioare, inclusiv plantări de copaci, realizarea unor spații verzi și suntem în discuții pentru realizarea unei parcări în zona fabricii de anvelope gigant” a declarat Constantin Surdu, șef de șantier.

Starea drumului, deși dezastruoasă, nu a împiedicat investițiile în zonă. Fabrica de anvelope gigant unde lucrează aproximativ 500 de oameni este principalul agent economic din zonă, iar oamenii au avut de suferit din cauza stării drumului.  Primarul Marius Screciu, a a dorit să se asigure că lucrarea este în termen, și că în vară pe aici se va circula pe asfalt, în condiții civilizate:

”Sunt bucuros să văd că se lucrează intens, că am început anul în forță. Ne-a ajutat foarte mult și vremea căci temperaturile sunt ridicate și ne permit să continuăm lucrările. Din discuțiile cu reprezentantul constructorului, aici lucrările sunt avansate cu două luni, iar acest lucru ne dă speranță că în luna iunie vom putea recepționa lucrările executate pe bulevardul Porțile de Fier” a precizat Marius Screciu, primarul Severinului.

Odată reabilitat drumul, în zonă se pot dezvolta investiții noi, căci aici este suficient teren pentru dezvoltarea de noi proiecte industriale, mai ales că, municipalitatea a probat și o serie de facilități pentru investitori:

”Avem o hotărâre de consiliu local prin care orice investitor care creează cel puțin 20 de locuri de muncă are posibilitatea să obțină teren din partea primăriei fără licitație publică. Așa că, după finalizarea acestei investiții aici, am convingerea că zona se va dezvolta mult mai bine din punct de vedere industrial,” a mai spus Marius Screciu.

Tronsonul de drum are o lungime de 2,8 kilometri și pornește din zona parcului Rozelor, din apropierea căii ferate și ajunge până la intersecția cu Calea Timișoarei.

Voica Briceag

 

9,493 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.