Căldură, doar pentru cei care plătesc! Vezi aici ce se întâmplă cu datornicii SPAET

Căldură, doar pentru cei care vor plăti! Este decizia pe care au anunțat-o reprezentanții municipalității severinene! Anunțul a fost făcut în contextul în care, datoria pe care asociațiile de proprietari din municipiu o au către SPAET pentru energia termică furnizată în anii trecută se ridică la aproape 3 milioane lei. Pe de altă parte, vestea bună este că, odată cu data de 1 noiembrie, se va relua furnizarea căldurii către populația orașului.

Pe de altă parte, vestea bună este că au fost făcute toate demersurile pentru ca odată cu data de 1 noiembrie să înceapă furnizarea agentului termic către populație.  Acest lucru se va face doar după încheierea unor noi contracte de furnizare a energiei termice și doar după ce consilierii locali vor aproba prețul pentru gigacalorie, preț care, la propunerea primarului Marius Screciu, va rămâne neschimbat și anul acesta:

”În privința prețului plătit de populație pentru energie termică, am hotărât că acesta va rămâne neschimbat, chiar dacă prețul păcurii a crescut foarte mult în această perioadă. Voi spune aprobării consiliului local proiectul de hotărâre de menținere a prețului pentru gigacalorie, în următoarea ședință” a spus Marius Screciu, primarul Severinului.

Recent, în ședință de guvern, la propunerea prim ministrului Viorica Dăncilă, municipiului Drobeta Turnu Severin i-a fost alocată suma de 25 milioane lei, sumă care reprezintă subvenționarea producției gigacaloriei către severineni. Aceasta este cea mai mare sumă pe care orașul a primit-o de la guvern în vederea asigurării furnizării agentului termic către populația orașului.

 

 

1,848 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.