Campania ”Orașe curate” are loc în perioada 2-6 aprilie la Drobeta Turnu Severin

Orașe Curate, campania itinerantă ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul urban, își continuă traseul în 2018. După 29 de campanii care au informat aproximativ 300.000 de persoane și au dus la colectarea a 50 de tone DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electronice) în 2017, campania a continuat în acest an în Galați, Brăila și Motru. În perioada 2-6 aprilie 2018,  campania „Orașe Curate are loc în Drobeta Turnu Severin.  

Așa cum se știe, România are obligația de a atinge o țintă de colectare de 45% a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE). În acest context, ECOTIC continuă eforturile de conștientizare în rândul populației în vederea predării DEEE la punctele de colectare specializate.

„Orașe Curate este campania ECOTIC care urmărește acest obiectiv în mediul urban. Alături de autoritățile publice și de mediu locale, ECOTIC informează locuitorii din zeci de orașe din toată țara asupra necesității colectării DEEE și pune la dispoziție puncte de colectare unde aceste deșeuri pot fi aduse și predate spre reciclare.

În 2018, campania continuă în Drobeta Turnu Severin, cu sprijinul Ministerului Mediului, Primăriei Drobeta Turnu Severin, Agenției Naționale pentru Protecția Mediului Mehedinți, Garda Națională de Mediu și Brantner Servicii Ecologice. Între 2-6 aprilie 2018, locuitorii orașul Drobeta Turnu Severin sunt încurajați să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE).

Astfel, în perioada campaniei, orice locuitor din Drobeta Turnu Severin care va preda un deșeu de minim 3kg cumulate la centrul de colectare din Strada Constructorilor nr. 4bis, va primi un premiu instant. Programul de colectare este de luni până vineri, între orele 8:00 – 16:30.

Pentru colectarea de la domiciliu a echipamentelor voluminoase, puteți suna la dispeceratul Brantner: 0252.333.363.

Campania din Drobeta Turnu Severin continuă, în anul 2018, programul național „Orașe Curate”, un program itinerant al Organizației ECOTIC, dedicat colectării DEEE în mediul urban.

Pentru mai multe detalii: www.ecotic.ro.

 

5,439 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.