Comunicat de presă: 6 Motive pentru a vizita zona transfrontalieră Mehedinți – Vidin

Asociația Pro-Mehedinți și Asociația  ”Parteneriate regionale pentru dezvoltare durabilă – Vidin„  din Bulgaria, implementează proiectul „6 Motive pentru a vizita zona transfrontalieră Mehedinți – Vidin”, prin Programul Interreg V-A România – Bulgaria.

Perioada de derulare a proiectului  este de 20 luni (februarie 2016 – septembrie 2017).

Valoarea proiectului este de 400.468 Euro din care, valoarea contribuției UE este de 340.397 Euro.

Obiectivul general este contribuția la dezvoltarea economică, socială și culturală durabilă a zonei Mehedinti-Vidin, prin intermediul unor acțiuni comune axate pe infrastructura turistică, comună, respectiv de proiectare a produselor și a serviciilor turistice cheie în baza patrimoniului natural și cultural.

Proiectul prevede derularea unor activități de promovare a turismului în strânsă legătură cu protecția mediului și cu oferirea de soluții pentru dezvoltarea pieței muncii transfrontaliere.

Până la această dată cele mai multe activități au fost demarate, iar unele sunt deja finalizate. Săptămâna trecută a fost finalizată activitatea de organizare de seminarii de informare în 10 localități din Mehedinți: Svinița, Eșelnița, Șișesti, Ponoarele, Isverna, Gruia, Gârla Mare, Salcia, Strehaia, Gogoșu. Scopul acestor seminarii a fost acela de a sensibiliza oamenii cu privire la oportunitățile oferite de potențialul turistic al zonei, în legătură cu promovarea și conservarea valorilor culturale și naturale, precum și utilizarea economică durabilă. Pe parcursul derulării acestei activități au fost selectați și  60 de localnici care vor participa la 6 ateliere de artizanat care vor fi organizate în perioada imediat următoare.

Persoană de contact,

Octaviana Mariana Drăghia, Asistent Manager,

Tel./Fax:0252311126, e-mail promehedinti@gmail.com

6 Motive pentru a vizita zona transfrontalieră Mehedinți – Vidin

Cod proiect 15.2.1.006

Proiect co-finanțat de Uniunea Europenă prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională în cadrul Programului Interreg V-A România-Bulgaria (Comunicat de presă, 10.01.2017)

poza-comunicat3

4

5

1

2

3,225 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.