Comunicat de presa, deputat Dumitru Marculescu (PNL Mehedinti)

Sesiunea parlamentară ianuarie – decembrie 2023 a fost una intensă. Din octombrie 2023 am devenit membru în Comisia pentru Buget, Finanțe și Bănci unde, alături de colegii mei, în cadrul ședințelor, am dat avize și rapoarte pe legi importante privind bugetul de stat, politica financiară, sistemul de impozite şi taxe, credite şi sisteme de credite, dobânzi, investiţii realizate din credite bugetare etc.
Legile fiscale sunt instrumente importante în gestionarea bugetelor publice și în asigurarea că resursele financiare sunt utilizate în mod eficient și eficace. Ele prevăd mecanisme pentru controlul cheltuielilor guvernamentale, pentru combaterea evaziunii fiscale și pentru promovarea transparenței și responsabilității în utilizarea fondurilor publice. Astfel, noi am încercat prin noile legi, să asigurăm o distribuție echitabilă a sarcinii fiscale, să prevenim inechitatea și favorizarea unor categorii sociale sau economice în detrimentul altora. Legile fiscale sunt esențiale pentru stabilitatea economică și financiară a unei țări. Prin intermediul unor politici fiscale bine concepute și implementate, încercăm să stimulăm inovația, să încurajăm antreprenoriatul și să sprijinim dezvoltarea durabilă.
Totodată, am avut un an intens și în cadrul Comisiei pentru Industrii și Servicii prin susținerea unor proiecte legislative în diferite domenii de interes printre care amintesc: serviciile, politica comercială, inovare și tehnologie, mediu și sustenabilitate etc.
Consider că activitatea parlamentară este o componentă vitală a democrației noastre, iar fiecare acțiune pe care o întreprindem aici are impactul său asupra vieții noastre și a comunității noastre. Fiecare lege adoptată, fiecare decizie luată în cadrul activității parlamentare are scopul de a îmbunătăți viața cetățenilor noștri și de a promova valorile și interesele fundamentale ale societății noastre.
Împreună, putem construi un viitor mai bun pentru toți cetățenii noștri și pentru generațiile viitoare!

612 total views, 2 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.