Comunicat de presă Pro România Mehedinți cu privire la Înființarea Fondului Suveran de Investiții

Înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii reprezintă subminarea economiei naționale, trădare, abuz în serviciu

Pro România, filiala Mehedinți consideră că, înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii este un abuz fără precedent care nu face nimic altceva decât să submineze economia națională. Prin adoptarea Ordonanței de Urgență a Guvernului care vizează înființarea acestui fond se va da liber la vânzarea participațiilor statului la companiile care reprezintă baza economică a statului român.Președintele Pro România, Victor Ponta, a atras atenția cu privire la ce înseamnă pentru statul român înființarea acestui fond:

  1. Toate companiile deținute de Statul Roman (ex. Hidroelectrica , Transgaz, Romgaz, Aeroportul Otopeni, Portul Constanța, Poșta Română, Compania Energetică Oltenia) se scot din administrarea Guvernului și trec la structuri de conducere private numite pe o perioada de 9 ani
  2. Conducerea privata a Fondului este numită pe o perioadă de 9 ani fără niciun criteriu profesional sau de integritate
  3. Aceste structuri private de conducere NU pot fi controlate nici de Curtea de Conturi, nici de Guvern sau Parlament. Conducerea nu da socoteală nimănui din România și nu poate fi schimbat de nimeni timp de 9 ani
  4. În plus față de administrarea companiilor se vor mai da direct de la Bugetul de Stat 9 miliarde de RON pentru cheltuieli de înființare ( adică o sumă cu care se puteau face 8 spitale regionale sau autostrada Comarnic – Brasov)
  5. Fondul Suveran nu poate face practic nicio investiție în 2019-2020 din cauza faptului ca toate profiturile Companiilor au fost luate deja la Buget ca sa acopere deficitul – adica minimum 2 ani Fondul cheltuie banii pe salarii, secretare, șoferi, mașini, sedii, deplasări în străinătate, etc.
  6. Conducerea privată a Fondului are dreptul “să vândă participațiile Statului” la respectivele Companii “prin derogare de la legile privatizarii” / adică vor vinde direct și netransparent acțiunile Hidroelectrica, Aeroportul Otopeni, Transgaz, etc.
  7. După 9 ani ( în 2028) vom vedea ce a mai rămas și ce mai recuperăm din aceste companii. Coordonatorul Pro România Mehedinți, Cornel Stroescu, susține că:  ”Înființarea acestui fond reprezintă în fapt distrugerea economiei naționale. Statul va pierde controlul asupra a zeci de companii, care vor fi vândute la bucată, căci, fondul va avea posibilitatea să vândă participațiile statului la aceste companii prin derogare de la legile privatizării.

            Liderul Pro România, Victor Ponta a făcut precizarea fermă că: ”ProRomania va folosi toate căile legale pentru oprirea acestui furt fără precedent și tragerea la răspundere a celor vinovați !”

Comunicat de presă Pro România Mehedinți

2,647 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.