Comunicat – Ședința ordinară a Colegiului Prefectural Mehedinți

Marți, 28 iunie, a avut loc ședința ordinară a Colegiului Prefectural Mehedinți, la care a participat prefectul județului Mehedinți, Cristinel Pavel, directorii serviciilor deconcentrate, precum și șefii structurilor MAI din județul Mehedinți.

“În ședința de astăzi a Colegiului Prefectural au fost abordate trei teme, prezentate de trei servicii deconcentrate de la nivelul județului. Este vorba de Agenția pentru Protecția Mediului Mehedinți, care a adus în atenție un material privind problemele de mediu identificate la nivelul anului 2015 și măsurile luate pentru anul 2016, astfel încât să nu se prejudicieze sănătatea populației și a mediului înconjurător. La punctul doi am avut un material prezentat de către Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor referitor la respectarea legislației în vigoare privind protecția consumatorilor la comercializarea pachetelor de servicii turistice în sezonul 2016 și la punctul trei Inspectoratul Județean de Poliție Mehedinți a prezentat planul general de măsuri specifice pentru asigurarea liniștii și ordinii publice pe perioada estivală”, a declarat prefectul Cristinel Pavel.

În deschiderea ședinței a luat cuvântul directorul executiv al Agenției pentru Protecția Mediului Mehedinți (APM), Dragoș Nicolae Tarniță, care a prezentat un raport privind probleme de mediu identificate în anul 2015 în județul Mehedinți, cu ocazia verificărilor efectuate și măsurile dispuse în anul 2016 pentru prevenirea eventualelor prejudicii asupra sănătății populației și a mediului înconjurător.

Directorul APM Mehedinți a subliniat faptul că platforma industrială a Regiei Autonome pentru Activități Nucleare (RAAN) rămâne în atenția agenției, având în vedere faptul că aici au avut loc o serie de poluări accidentale din cauza nefinalizării lucrărilor la instalația de evacuare a zgurii și cenușii în șlam dens a Termocentralei. În acest sens, APM Mehedinți a atenționat RAAN ca până la realizarea investiției să asigure umectarea continuă a depozitului de zgură și cenușă în vederea eliminării spulberărilor de cenușă provocate de fenomenele meteo nefavorabile.

De asemenea, APM Mehedinți a informat că pe teritoriul județului Mehedinți au fost declarate patru noi situri NATURA 2000, motiv pentru care autoritățile locale pe teritoriul cărora se află aceste situri trebuie să prevadă în mod obligatoriu încadrarea siturilor de importanță comunitară în planurile de amenajare a teritoriului și de urbanism.

În cadrul ședinței, reprezentantul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Mehedinți a vorbit despre respectarea prevederilor legale privind protecția consumatorilor la comercializarea pachetelor de servicii turistice, iar Inspectoratul Județean de Poliție Mehedinți a prezentat planul general de măsuri pentru menținerea și asigurarea ordinii publice, creșterea gradului de siguranță a cetățeanului pe timpul sezonului estival, în perioada 15.06 – 15.09.2016.

13518201_1073089936094059_673402875_o

4,620 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.