Consliul Școlar al Elevilor din C.N.P. Ștefan Odobleja a sărbatorit România

Azi, 1 Decembrie 2016, membrii Consiliului Școlar al Elevilor  din  Colegiul Național Pedagogic ” Ștefan Odobleja” au participat la o activitate prin care au dorit să dovedească spiritul patriotic al tinerei generații.  Alături le-au fost câteva zeci de severineni. Acțiunea s-a desfășurat pe aleea pietonală Crișan,  în zona Obelisc,  între orele 11.00-13.00 și a purtat titlul ” Sărbătorim România”.

 Acțiunea a fost una interactivă, solicitând atât contribuția elevilor, cât și cea a locuitorilor orașului. Pe scurt, fiecare participant a avut dreptul să spună într-un cuvânt ce reprezintă România pentru el, iar  elevii Colegiului Național Pedagogic ” Ștefan Odobleja” au format cu ajutorul literelor, anterior pregătite, cuvântul solicitat.Elevii Colegiului Național Pedegogic „Ștefan Odobleja” au sărbătorit România într-un mod original și demn de toată admirația, așa cum le este caracteristic , și au demonstrat că un haos ordonat este de-a dreptul fascinant. Literele care la început au fost puse într-o dezordine atent studiată, s-au aranjat încetul cu încetul pentru a demonstra că tânăra generație este mândră de rădăcinile și istoria sa. Ca și dovadă stau chiar cuvintele alese de severineni: „fericire”, „liber”, „unire”, „mândrie”, „compasiune”, „istorie”, „valori” etc.

4

 Carmen Ciocan, pereședintele Consiliului Școlar al Elevilor al Colegiului Național Pedagogic „Ștefen Odobleja” a declarat: „Ce m-a făcut să simt această actiune?MÂNDRIE!Mândrie în stare pură!Sunt mândră de echipa pe care pot spune cu admirație profundă că o conduc, mândră de faptul că sunt eleva unui colegiu pe care îl numesc cu toată dragostea „acasă”, mândră că sunt româncă, dar, mai ales, mândră că generația mea demonstrează că această țară are un viitor demn de invidiat!”

2

Elevii au dorit, de asemenea, să­ arate dragostea și mândria de care dau dovadă atunci când vine vorba de locul care le-a fost , le este și le va fi casă pe durata anilor de liceu și față de oamenii cu care își petrec cea mai mare parte a timpului , alegând să scoată din „haosul” creeat tot de ei două cuvinte : „Pegagogic” și „Noi”

1

 Cadrul a fost imortalizat în fotografii care urmează a fi postate pe pagina Consiliului Școlar al Elevilor din Colegiului Național Pedagogic ” Ștefan Odobleja”. La final, severinenii participanți au primit o mărturie a faptului că spiritul patriotic nu a murit , ba chiar este mai puternic ca niciodată, diplome de ”Român adevărat”.

2

  În concluzie, s-a putut observa că indiferent de vârstă, românii știu să își arate afecțiunea, mândria și prețuirea  față de propria țară.

Petre Mădălina­-Iulia,

Purtător de cuvânt al Consiliului Școlar al Elevilor din Colegiul Național Pedagogic „Ștefan Odobleja”

5,218 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.