Contestația a fost depusă. Ce se întâmplă acum cu termoficarea orașului

Sabotaj cinic din partea firmei Alfa Ground când vine vorba despre căldura severinenilor. Reprezentnaţii companiei au sabotat de la primul şi până la ultimul demers toţi paşii făcuţi de primărie pentru ca oraşul să aibă căldură. Dincolo de contestaţia care ţine în loc repornirea termocentralei, şi alte demersuri ale firmei Alfla Ground au ieşit acum la iveală. Mai exact este vorba despre un document trimis la Minsiterul Energiei prin care reprezentanţii compnaiei cereau să nu fie de acord ca primăria să repornească termocentrala de la Halânga.

Cinism şi inconştineţă! Aşa ar putea fi explicată atitudinea firmei Afla Ground Solutions atunci când vine vorba despre termoficarea Seveeinului. Se pare că, reprezentanţii companiei au fost chitiţi să pună beţe în roate asigurării confortului termic al severinenilor, încă de la început, căci printr-un document oficial ei au cerut Ministerului Energiei să nu accepate repornirea termocentralei de la Halânga:

„Solicităm stoparea tuturor demersurilor de repunere în funcţiune a sucursalei Romag Termo, întrucât considerăm că acesta este din start sortit eşecului, în lipsa îndeplinirii condiţiilor legale de funcţionare.” se arată într-un document trimis de Afla Ground la Ministerul Energiei, aşa că era de aşteptat ca să se încerce blocarea demersurilor muncipalităţii de repornire a centralei.

Contestarea selecţiei firmei care urma să repună în funcţiune Termo Halânga, este un blocaj, pus de reprezentanţii firmei, a subliniat primarul Marius Screciu: Cu sau fără soluționarea acestei contestații, eu asigur severinenii că vor primi agent termic cât mai curând. a ținut să-i asigure pe severineni Marius SCRECIU, Primar Dr. Tr. Severin

marius-screciu

Doar că, atitudinea reprezentanţilor Alfa Ground nu face decât să întărească un front comun făcut de putere şi opoziţie pentru ca oraşul să aibă căldură: Ne așteptam ca firma să depună contestație așa că  nu am stat cu mâinile în sân și, împreună cu primarul, am găsit o soluție în așa fel încât să putem porni cazanele de la Termocentrală prin SPAET. Așa că, până la soluționarea contestațiilor, Serviciul Public pentru Alimentare cu Energie Termică din subordinea Consiliului Local poate să pornească cazanele. Spre sfârșitul săptămânii o să umplem rețeaua cu apă și am găsit soluția pentru ca la pornirea cazanelor, acestea să debiteze direct în rețea. Astăzi am semnat contractul cu PETROM-ul și ne-am securizat cantitatea de păcură. În momentul în care se va soluționa contestația, firma care a câștigat licitația va putea să continue lucrările” a declarat Virgil POPESCU, Preşedinte PNL Mehedinţi

virgil-popescu

Primăria e hotărâtă să dea drumul la căldură, chiar dacă asta înseamnă că termocentrala va fi pornită în regim de urgenţă doar cu salariaţii RAAN care mai lucrează acum acolo. Cel mai important este că a fost semnat contractul de livrare a păcurii, iar în conturile munciplaităţii sunt bani care să asigure prima lună de funcţionare, până la rectificarea bugetară de la mijlocul lunii noiembrie. Aşa că, este foarte posibil ca şi anul acesta, căldura să fie livrată, la fel ca şi anul trecut la începutul lunii noiembrie, în pofida sabotajului pe faţă făcut de firma care ar fi trebuit să livreze căldură severinenilor din acesată iarnă.

 

20,714 total views, 1 views today


un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.