Creşă nouă amenajată pe banii primăriei Turnu Severin. Vezi aici ce facilităţi oferă şi câte locuri sunt disponibile

S-a înregistrat o premieră în istoria postdecembristă a Severinului! Pe fonduri provenite în totalitate de la bugetul local a fost înfiinţată prima creşă din subordinea primăriei. Noua unitate are 46 de locuri destinate micuţilor de la 0 la trei ani, şi reuşeşte să răspundă unei treimi din solicitările înregistrate la direcţia de asitenţă socială.

cresa nr. 1

Problemei acute a lipsei locurilor în creșele din municipiul Drobeta Turnu Severin i s-a găsit o rezolvare parţială. Primarul Seveirnului, Marius Screciu, a luat decizia finanţării lucrărilor pentru transformarea unui corp al şcolii numărul 1 în creşă destinată elevilor cu vârsta între 0 şi trei ani. Este pentru prima dată în istoria posdecembristă a oraşului când se construieşte o astfel de unitate şcolară:

inauguarea

„Am preluat la primărie în 2008 creşele, dar s-a mers cu cele care erau construite înainte de revoluţie. Am preluat clădirea de la I.S.J., am investit câteva miliarde şi vedeţi că arată foarte bine. Cererea este foarte mare la nivelul oraşului. În acest moment avem un număr de 147 de solicitări. Această creşă va acoperi o treime din acest număr. Avem în plan ca pe fonduri europene să mai facem încă două astfel de unităţi- una în zona bisericii de carton şi una în zona ANL care să asigure necesarul pentru populaţia oraşului Drobeta Turnu Severin”,  a precizat cu ocazia inaugurării creşei primarul Severinului, Marius Screciu.

Noua creşă are 46 de locuri şi reuşeşte să rezolve doar o treime din numărul solicitărilor depuse de părinţi la direcţia de asistentă socială:

cresa bun

„Am dotat creşa cu mobilier, aparatură electrocasnică. Am dotat-o şi cu televizoare, iar ca şi personal avem educatori care se vor ocupa zilnic în intervalul 6:00-18:00, de educaţia şi îngrijirea acestor copii”, a precizat Dorina Apetrei, Directorul Direcţiei de Asistenţă Socială Tunru Severin.

Urmează acum, ca în perioada următoare, părinţii care au depus astfel de socilitări să fie notificaţi pentru a se prezenta la sediul direcţiei de asistenţă socială cu adeverinţele micuţilor de la medicul de familie. Cel mai probabil, creşa îşi va deschide efectiv activitatea odată cu data de 13 februarie.

Voica Briceag

28,741 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.