Cum obţii bani nerambursabili de la guvern pentru afacerea ta? Află aici detalii

Statul român nu doar ia, ci mai şi dă! Guvernul României a anunţat că va finanţa 10.000 de planuri de afaceri ale antreprenorilor români prin programul Start Up Nation România. Este vorba despre o finanţare nerambursabilă de maximum 44.000 mii euro. Obligativitatea antreprenorilor este aceea de a prezenta un plan de afaceri sustenabil, de a crea minimum un loc de muncă şi de menţinere a afacerii pe o perioadă de cel puţin doi ani de la finalizarea perioadei de implementare:

aladin, ilan, mdladinoiu

„Unul dintre obiectivele programului de guvernare PSD şi asumat de partenerii de guvernare de la ALDE şi care se adreseză în principal tinerilor pentru a nu mai pleca din România în căutarea unui loc de muncă, a fost şi acela de a li se da posibilitatea de către stat, să înceapă o afacere prin intermediul căreia să creeze locuri de muncă, o afacere care să producă şi să şi exporte. Guvernul a adoptat deja OUG 10/2017 prin care s-au pus bazele legale pentru programul Start Up Nation România” , a precizat Aladin Georgescu (PSD), Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi

Programul este susţinut de reprezentanţii autorităţilor locale căci, principali comunicatori ai comunităţii, primarii sunt cei care se confruntă cel mai des cu probleme legate de lipsa locurilor de muncă:

screciu

„Prezenţa noastră, a primarilor, este importantă la această întâlnire având în vedere că noi suntem primii care ne lovim de cerinţele cetăţenilor. La mine la primărie vin foarte mulţi oameni care doresc un loc de muncă, dar care ar dori să pornească şi o afacere mai mică şi ne cer lămuriri” a declarat Marius Screciu, primarul Severinului.

Programul a fost prezentat la Drobeta Turnu Severin de către oficialii guvernamentali care se ocupă de implementare:

mladinoiu

„Sunt născut la Cujmir, mă încearcă o emoţie aparte revenind în judeţul Mehedinţi în această calitate oficială. Programul a fost gândit să se adreseze tuturor românilor. Nu există o limită de vârstă pentru a aplica pe acest program. Orice cetăţean vrea să înfiinţeze o afacere şi nu dispune de capital financiar, are posibilitatea, printr-o finanţare oferită de statul român să pună bazele unei mici afaceri”, a declarat la Drobeta Turnu Severin Adrian Mlădinoiu, Secretar de Stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

ilan laufer

„Perioada de implementare a programului, este de maximum un an, iar spre deosebire de alte programe, pe Start Up Nation România cheltuielile legate de salarizare şi chirie sunt eligibile pe perioada de implementare. Tot eligibile sunt şi cheltuielile legate de achiziţionarea unui sediu sau a unui spaţiu de producţie, ” a precizat şi Ilan Laufer, Scretar de Stat Ministerul pentru Mediul de Afaceri

Decontarea va fi prin mecanismul cererii de plata: „Vine antreprenorul cu o factura de la furnizorul care ii livreaza echipamentul, scadenta la 30 de zile, ii livreaza echipamentul si noi in perioada de 30 de zile facem partea de certificare si achitam factura in contul beneficiarului iar beneficiarul achita mai departe in contul furnizorului” – a mai explicat Ilan Laufer.

După prezentarea programului a urmat o sesiune de întrebări, sesiune în cadrul căreia, cei prezenţi la eveniment au avut posibilitatea de a adresa întrebări cu privire la implementarea programului.

Voica Briceag

5,736 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.