Doi mehedințeni, nominalizați să facă parte din guvern! Vezi aici despre cine este vorba

Doi mehedințeni au fost nominalizați să facă parte din structura viitorului guvern. Este vorba despre Ion Cupă, fost director al Administrației Județene a Finanțelor Mehedinți, actualmente lider al filialei ALDE Dolj. Acesta a fost nominalizat de premierul Viorica Dăncilă să preia ministerul energiei.

Cel de al doilea mehedințean nominalizat să ocupe un portofoliu de ministru este Dumitru-Daniel Chirilă desemnat pentru funcţia de ministru al Afacerilor Interne.

Dumitru-Daniel Chirilă s-a născut la 20 august 1978 în comuna mehedințeană Cujmir, loc în care revine periodic. A urmat cursurile Liceului Teoretic „Traian” din Drobeta Turnu Severin, judeţul Mehedinţi, profil matematică-fizică (1992-1996). A urmat Şcoala de Agenţi de poliţie „Vasile Lascăr”, Câmpina (1996-1997). Este licenţiat în ştiinţe juridice al Facultăţii de Drept „Nicolae Titulescu” din cadrul Universităţii Craiova (1998-2002), potrivit CV-ului său publicat pe site-ul MAI.  A fost ofiţer operativ pentru mai mulţi ani la IPJ Mehedinţi. A deţinut funcţia de şef la Biroul de Combaterea Macrocriminalităţii Economico-Financiare, Spălării Banilor şi a Infracţiunilor din Piaţa de Capital din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) (15 iulie 2012-31 decembrie 2014).

 

Voica Briceag

1,766 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.