Execuția lucrărilor pentru reabilitarea și modernizarea DJ 607 A- centura Severinului-Cerneți-Valea Copcii-Husnicioara-Peri-Prunișor, scoasă la licitație

Reprezentanții Consiliului Județean Mehedinți au scos la licitație lucrările care vizează asistența tehnică, dar și execuția lucrărilor pentru obiectivul reabilitare/modernizare DJ 607A, Centura Severinului-Cerneți-Valea Copcii-Husnicioara-Peri-Prunișor. Valoarea lucrărilor este de 22,933,733 RON, iar termenul până la care firmele interesate pot depune ofertele este 12 martie. Banii alocați în vederea modernizării tronsonului de drum județean provin din fonduri europene atrase pe programul de cooperare transfrontalieră România-Bulgaria.

Lucrările care urmează a fi executate vizează consolidarea și asfaltarea unui tronson de drum de aproximativ 30 de kilometri . Lucrările vor începe din zona șoselei ocolitoare a orașului, de la intersecția cu localitatea Cerneți. Lucrările au fost întârziate și din cauza prăbușirii unui tronson de mai bine de 500 de metri din ruta care urma să fie reabilitată inițial, iar studiul de fezabilitate a trebuit să fie refăcut.  

,,Ocolirea zonei calamitate prin varianta ocolitoare se va face pe sectoare de drum ce au aparținut DC 21, sector de drum aflat pe teritoriul Comunei Șimian, fostul drum comunal DC 21A, sector de drum amplasat pe teritoriul Comunei Husnicioara, care au fost luate în patrimoniu. Noul traseu al drumul județean care se dorește a fi reabilitat/modernizat în cadrul acestui program, DJ 607A, pornește din E70( DN 6) din nodul terțiar municipiul Drobeta Turnu Severin și traversează localitățile aparținătoare Județului Mehedinți – Cerneți – Valea Copcii – Husnicioara – Peri – Prunișor, iar la final face legătura tot cu E70,, a precizat la momentul respectiv, Aladin Georgescu, Președintele Consiliului Județean Mehedinți.

Odată adjudecate lucrările, execuția acestora ar urma să înceapă în această primăvară.


9,822 total views, 2 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.