Federația Română de Fotbal vrea să investească în modernizarea stadionului 1 Mai

Federația Română de Fotbal dorește să încheie un parteneriat cu Consiliul Județean Mehedinți în vederea reabilitării Stadionului 1 Mai. În sensul acesta, președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu s-a întâlnit cu președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu și cu primarul Severinului, Marius Screciu. Concret federația vrea să refacă suprafața de joc a arenei sportive, iar în sarcina autorităților județene ar urma să cadă reabilitarea clădirii adminstrative. Alături de președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, prezenți la discuțiile care au  avut loc la Drobeta Turnu Severin au mai participat și Rodion Cămătaru, Gheorghiță Geolgău și Gabriel Bodescu, secretarul federației precum și Marian Balaci, singurul arbitru de liga I din Mehedinți.

Concret, s-a propus ca Federația Română de Fotbal să sprijine reabilitarea stadionului 1 Mai în sensul de a investi aici aproximativ 200.000 euro:

”F.R.F.a reușit exclusiv din surse private să constituie un fond de investiții de 2 milioane euro, bani pe care dorim să îi investim în terenuri cu gazon artifical care să fie folosite exclusiv de copii și juniori. Am avut două întâlniri de lucru cu președintele Consiliului Județean și cu primarul Severinului, dl. Marius Screciu. Am identificat două baze sportive, dar aceasta pare să fie cea mai bună oportunitate care am identificat-o și ne dorim ca într-un timp cât mai scurt să putem să semnăm acest parteneriat și să ne apucăm de demararea acestui proiect” a declarat Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fobal.  

În sarcina autorităților județene ar urma să cadă reabilitarea clădirii administrative, o investiție deloc de neglijat, dar necesară pentru tinerii severineni care iubesc sportul, a declarat Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți, instituție care administrează baza sportivă:

”Cu siguranță vom concretiza acest parteneriat pentru că am început discuțiile cu aproximativ trei luni în urmă când m-am întâlnit cu dl. Geolgău care mi-a prezentat proiectul F.R.F. de a investi în bazele sportive. Este adevărat vorbim despre o investiție limitată, dar care ne ajută în sensul că, federația va suporta financiar costul terenului sintetic, iar noi trebuie să facem celelalte investiții- să asigurăm suportul, în sensul în care trebuie să reabilităm tribunele. Nu facem decât să reluăm proiectul nostru mai vechi, pentru care am încercat să obținem finanțare prin programul INTERREG IPA România-Serbia și nu am obținut finanțare. Avem studiul de fezabilitate deja întocmit, o să îl adaptăm conform cerințelor federației”, a precizat Aladin Georgescu, Președintele Consiliului Județean Mehedinți.

Anii de zile de nepăsare și-au pus amprenta pe baza sportivă 1 Mai. În anii 80, aceasta era una dintre cele mai moderne arene sportive din țară. Între timp însă, suprafața de joc s-a deteriorat, la fel ca și clădirea administrativă.

Voica Briceag

14,785 total views, 1 views today


un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.